Hlavní obsah

Génius Messi zase školil obránce. Nikdo takový už se nenarodí, mávli rukou soupeři

Barcelona

Trojice soupeřů naráz? Pro hvězdu Lionela Messiho žádný problém. Víkendové finále Španělského poháru se totiž znovu proměnilo v galapředstavení argentinského fotbalisty. Athletic Bilbao prohrál na Camp Nou 1:3, Lionel Messi vstřelil dva góly. Ten první byl skvostný - sólo přes půl hřiště, oklamání čtyř bránících hráčů a než se hosté vzpamatovali, lovili míč ze sítě. Na Messiho se před sobotním finále Ligy mistrů hrne samá chvála.

Messiho famózní gól ve finále poháru proti Bilbau.

 
Článek

A oprávněná, neboť v letošním roce má talentovaný Argentinec báječnou formu. V 56 utkáních vstřelil 58 gólů a znovu je tahounem barcelonského útoku.

V sobotu večer se o tom na vlastní kůži přesvědčili fotbalisté Bilbaa. Drtivou Messiho sílu Baskové poznali už ve dvacáté minutě. Zdánlivě nenápadnou akci božský Leo rozjel v polovině hřiště u autové čáry, nejprve si poradil se třemi soupeři naráz, pak ve vápně zdolal dalšího protivníka a chladnokrevně zavěsil.

„Messi je prostě z jiné galaxie. Co na to říct? Chci si to pustit ještě jednou v klidu v televizi," prohlásil trenér Barcelony Luis Enrique.

Hráčům Bilbaa už tolik do smíchu nebylo. „Opět byl velkolepý. Je to nejlepší hráč současnosti," rozhodil rukama záložník Markel Susaeta. „Nikdo takový jako Messi už se nenarodí," přitakával jeho spoluhráč Ibai Gómez. „I kdyby proti němu stál nejlepší brankář na světě, nic nezmůže. Proti takovým hráčům se dá těžko něco dělat," dodal gólman Iago Herrerín.

Brzy osmadvacetiletý Messi opět ukázal svou extratřídu. Finálová trefa proti Bilbau patří k jeho nejlepším kouskům v kariéře. Podle hlasování na španělském serveru listu El Mundo Deportivo se dokonce jedná o Argentincův druhý nejhezčí gól. Ještě lepší bylo jen jeho sólo v pohárovém duelu proti Getafe z roku 2007. Předvede Messi něco podobného i v sobotním finále Ligy mistrů proti Juventusu?

Reklama

Související témata: