Hlavní obsah

Konec dvou legend naráz? Ramose naštvalo vedení Realu a chce zběhnout na ostrovy

Fanoušci Bílého baletu se přes léto musí obrnit trpělivostí. Už druhá ikona Realu Madrid údajně balí kufry, obránce Sergio Ramos je podle španělského deníku AS rozčarován nejnovějšími událostmi na Santiago Bernabéu a po brankáři Ikeru Casillasovi je rozhodnutý královský klub opustit. Podle BBC má namířeno do Manchesteru United.

Foto: Profimedia.cz

Konec po deseti letech? Obránce Sergio Ramos už nechce hrát za Real Madrid.

Článek
Fotogalerie

Devětadvacetiletý stoper nebo krajní obránce nejprve nesouhlasil s odchodem trenéra Carla Ancelottiho a trpělivost Ramosovi došla poté, co se na Pyrenejském poloostrově vyrojily spekulace o jeho možném odchodu do konkurenční Barcelony, které prezident Bílého baletu Florentino Pérez nijak nedementoval.

Královský klub skončil v loňské sezóně bez výrazného úspěchu a očekává se, že s novým koučem Rafaelem Benítezem přijdou i velké změny v kádru. Velký zájem o Sergia Ramose je na ostrovech, Manchester United již údajně nabízí 65 miliónů eur (asi 1,8 miliardy korun) a Ramosovi nabízí plat rovných 12 miliónů eur ročně. Někdejší zadák Sevilly však má výkupní klauzuli 200 miliónů eur a smlouvu ještě na dva roky.

Sergio Ramos se však může stát ústřední postavou chystané rošády mezi oběma celky. Bílý balet chce z Old Trafford získat brankáře Davida de Geu, který by měl nahradit v poslední době chybujícího Ikera Casillase.

Proslýchá se, že španělského brankáře De Geu si Manchester cení na 40 miliónů eur, podle nejnovějších informací nabízí celek z Old Trafford za Ramose jeho krajana De Geu a 30 miliónů eur k tomu. Podle L´Equipe by se pak mohl do branky Manchesteru United postavit francouzský reprezentant Hugo Lloris a jako náhrada by do Tottenhamu přišel právě Casillas.

Na novou sezónu zbrojí i Rudí ďáblové. Manchester United už koupil nizozemského křídelníka Memphise Depaye za 41 miliónů eur (téměř 1,2 miliardy korun) a manažer Louis van Gaal stojí také o záložníka Bastiana Schweinsteigera z Bayernu Mnichov.

Reklama

Související témata: