Hlavní obsah

Barcelona touží po Pogbovi, tučný balík ale Juventus odmítl!

Barcelona/Turín

Námluvy zástupců Barcelony s vedením Juventusu o přestupu francouzského reprezentanta Paula Pogby na Camp Nou ztroskotaly. Generální ředitel turínského klubu Guiseppe Marotta pro Gazzetta dello Sport potvrdil, že odmítl lukrativní nabídku katalánského klubu ve výši 80 miliónů eur (bezmála 2,2 miliardy korun). Barca si však bleskově vyhlédla náhradu: z Atlétika Madrid by měl přijít turecký středopolař Arda Turan.

Foto: Profimedia.cz

Extravagantní záložník Juventusu Paul Pogba je v hledáčku řady evropských velkoklubů.

Článek

„Mohu potvrdit, že představitelé Barcelony nabídli za Pogbu skutečně 80 miliónů eur. Jenže my ho nechceme prodat," citoval Marottu italský list.

Dvaadvacetiletý kreativní záložník, o kterého projevily eminentní zájem i další přední evropské kluby včetně Manchesteru City, je primárním přestupovým cílem Barcelony, přestože má úřadující španělský mistr a vítěz Champions League od FIFA pozastaveny nové transfery až do ledna 2016 za porušení pravidel při přestupech fotbalistů mladších 18 let.

Dva týdny před klubovými prezidentskými volbami potvrdili všichni kandidáti - včetně stávajícího šéfa Josepa Maríi Bartomeua i bývalého prezidenta Joana Laporty - že by Pogbu na Camp Nou rádi zaregistrovali od sezóny 2016/2017.

Juve nechce oslabit

Italský šampión a finalista LM však po návratu argentinského kanonýra Carlose Téveze domů do týmu Boca Juniors a předpokládaném odchodu Andrey Pirla do New York City však nechce oslabit kádr ztrátou další klíčové opory.

Navíc podle serveru goal.com existuje šance, že Barcelona příští rok svoji nabídku ještě vylepší - třeba až na rekordních 100 miliónů eur. A co lze čekat v reakci od bohatých arabských vlastníků Manchesteru City?

Turan od ledna v Barceloně

Jenže tým kouče Luise Enriqueho potřebuje náhradu do středové řady za režiséra hry Xaviho dříve. I proto se Bartomeu a šéf Atlétika Madrid Gil Marín údajně domluvili na Ibize na přestupu tureckého dříče Ardy Turana.

Osmadvacetiletý technicky i fyzicky skvěle disponovaný středopolař, na něhož si brousily zuby i Chelsea či Manchester United, by měl podle španělských médií záhy na Camp Nou podepsat pětiletý kontrakt. Barca za něho zaplatí 35 miliónů eur. K dispozici však pochopitelně bude vzhledem k výše uvedenému trestu Katalánců až od ledna příštího roku.

Reklama

Související témata: