Hlavní obsah

Real loví v Barceloně. Casillasův nástupce může být opravdu pozoruhodný

Aktualizováno

Změna v bráně Realu Madrid nemusí být zase až tak dramatická. Alespoň co se týče jména. Dokonce by se v případě příchodu momentálně nejžhavějšího adepta na místo gólmana Bílého baletu mohlo zdát, že k žádnému personálnímu přesunu nedošlo a že se jen drobná chybička vloudila do jména na dresu. Stát by na něm mohlo: Casilla.

Foto: Andrea Comas, Reuters

Brankář Iker Casillas dává Realu sbohem.

Článek

Ale ve skutečnosti to není tak, že by jen vypadlo jedno písmenko. Ikera Casillase by mohl od nové sezóny nahradit muž s podobným příjmením: Kiko Casilla. Ulovit ho Real může v Barceloně. Nikoli však v FC, ale v konkurenčním Espaňolu.

Má to ovšem jeden háček. Představy obou klubů o ceně Casilly, který má na kontě i start za španělskou reprezentaci, jsou zatím odlišné. Ale ne dramaticky. Real, jehož šéfa Florentina Péreze kvůli Casillasově odchodu do Porta plísní fanoušci klubu, nabízí čtyři milióny eur. Šéf Espaňolu Joan Collet žádá, aby za osmadvacetiletého strážce branky bylo alespoň pár set tisíc přihozeno.

„Sdělil jsem Realu, že Kikova cena je přes čtyři milióny, a my jsem nyní přesně na nich," nastínil Collet stav jednání pro španělská média. Takto zaokrouhlená částka je pro Espaňol nepostačující...

Otázkou zůstává, jestli je pro Real přijatelné, že by mu pro brankářský post zůstal opomíjený osmadvacetiletý Kostaričan Keylor Navas, který velkolepě zářil loni na MS, a prakticky nevyzkoušený třiadvacetiletý Fernando Pacheco.

Ve hře byl samozřejmě příchod Davida de Gey z Manchesteru United, ale jednání ustrnula. Spíše to vypadá na návrat ztraceného syna. Casilla totiž kdysi chytával v mládežnických týmech Realu i za rezervní Castillu... Anebo přece jen dojde na čekajícího Navase?

Reklama

Související témata: