Hlavní obsah

Barceloně se rozplývá sen o šesti trofejích za rok. Výsledek můžeme otočit, míní optimisticky trenér

Fotbalisté Barcelony nezvládli úvodní duel španělského Superpoháru a Bilbau podlehli 0:4. Plán získat šest trofejí za jeden kalendářní rok tak dostal pořádné trhliny už při pokusu o pátou. „Pokud někdo dokáže tento výsledek otočit, tak jedině my. Není arogantní si myslet, že na to máme,“ konstatoval trenér poražených Luis Enrique.

Foto: Vincent West, Reuters

Mikel San Jose (vpravo) z Bilbaa a jeho spoluhráči po výhře nad Barcelonou v boji o španělský Supepohár

Článek
Fotogalerie

Katalánský velkoklub po zisku evropského Superpoháru cílil na další trofej, v pořadí již pátou za letošní kalendářní rok (tou šestou je trofej pro vítěze mistrovství světa klubů, které se uskuteční v prosinci v Japonsku). Po vítězství ve španělské lize, španělském poháru, Lize mistrů a evropském Superpoháru přišel na řadu ten španělský. Jenže i mistr tesař se někdy utne. Messimu a spol. uštědřili pořádnou facku hráči domácího Bilbaa.

Zejména pak španělský útočník Aritz Aduriz, který vstřelil během patnácti minut tři góly. Kromě něj se do střelecké listiny zapsal i záložník Mikel San José, jenž ve 13. minutě přesnou trefou skoro z poloviny hřiště potrestal špatnou rozehrávku brankáře Marca-Andrého ter Stegena.

„Skórovat čtyřikrát proti Barceloně je téměř nemožné. Jsme velmi spokojeni s naší hrou, ale nic není hotové. Odveta i tak bude velmi těžká," konstatoval španělské televizi Telecinco Aduriz. „Nemůžeme si myslet, že Barca není schopna vstřelit na svém stadiónu čtyři branky. Jsou nejlepším týmem na světě a jsou schopni všeho," dodal.

Oproti úternímu střetnutí se Sevillou udělal Enrique několik změn v sestavě. Jen na lavici náhradníků zůstali Piqué, Rakitič i Iniesta. Poslední dva jmenovaní se dostali do zápasu až v průběhu druhého poločasu. „Udělal jsem nějaké změny, které byly zapříčiněny tím, že jsme v úterý hráli sto dvacet minut, i tak ale zodpovědnost za porážku beru na sebe," pravil pětačtyřicetiletý kouč.

Katalánci věří v obratBarcelonu čeká v pondělní odvetě těžká práce, nicméně stoper Javier Mascherano je přesvědčený, že se nepříznivý stav dá ještě otočit. „Prohráli jsme, ale nic ještě není ztraceno. Stále máme před sebou domácí zápas a už jsme vyhráli mnoho zápasů s velkým skórem. I přesto si uvědomuji, že to proti Bilbau bude nesmírně těžké."

Stejného názoru je i Enrique. „Pokud někdo dokáže tento výsledek otočit, tak jedině my. Není arogantní si myslet, že na to máme."

Reklama

Související témata: