Hlavní obsah

Hulvát Piqué! Zadák Barcelony hrubě urážel sudího, hrozí mu vysoký trest

Barcelona

Bezmála hodinu žily naděje fotbalistů Barcelony na zázrak v podobě vymazání čtyřgólového náskoku soupeře z úvodního utkání v pondělním odvetném duelu s Bilbaem o španělský Superpohár. Úřadující šampióni La Ligy vedli po Messiho trefě 1:0, pak však přišel zkrat jednoho z nejzkušenějších hráčů katalánského velkoklubu, který veškeré šance domácích nadobro pohřbil. Stoper Gerard Piqué neudržel nervy na uzdě a počastoval pomezního sudího výrazy nejhrubšího zrna. Výsledek? Červená karta. Oslabená Barca nakonec s baskickým týmem jen remizovala 1:1 a z trofeje se radoval soupeř.

Vyloučení Gerarda Piquého

 
Článek
Fotogalerie

Co se vlastně stalo? V 55. minutě reklamovali obránci Barcelony po akci Bilbaa ofsajd Adurize, asistent na čáře však nereagoval, za což mu Piqué přišel při přerušení hry vyčinit. A udělal tak opravdu z gruntu. „Se.u na tvou zkur...ou matku" měl podle serveru goal.com vypustit z úst osmadvacetiletý mistr světa a Evropy. Reakce hlavního rozhodčího Velaska Carballa byla okamžitá. Vyloučení.

„Takové verdikty sudích přicházejí. Snažili jsme se, ale Piquého vyloučení nám naši pozici velice ztížilo," přiznal po utkání kapitán domácích Andrés Iniesta. Trenér Blaugranas Luis Enrique, který přišel o šanci vyrovnat ziskem šesti trofejí v jednom kalendářním roce zápis legendárního Pepa Guardioly, souhlasil: „Hráli jsme vážně dobře a zdálo se mi, že se soupeř začal obávat o výsledek. Piquého předčasný odchod ze hřiště ale znamenal konec našich nadějí."

V 74. minutě Aduriz vyrovnal na 1:1 a Bilbao tak ani na Camp Nou s favorizovanou Barcelonou, jež už letos vyhrála španělskou ligu, tamní pohár, Champions League i Superpohár UEFA, neprohrálo. A ukončilo 31 let trvající klubové čekání na trofej.

Piqué porušil článek 94 pravidel La Ligy o etickém kodexu, za což mu podle disciplinárního řádu hrozí zastavení činnosti na čtyři až dvanáct zápasů.

Reklama

Související témata: