Hlavní obsah

Bilbao - Barcelona 0:1Messi nedal penaltu, Barca přesto oplatila Bilbau prohru. Real jen remizoval

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony vstoupili do španělské ligy těsnou výhrou 1:0 nad Bilbaem. Athleticu tak oplatili porážku z nedávného domácího Superpoháru, který soupeř získal po výsledcích 4:0 a 1:1. Hned v prvním kole získali dvoubodový náskok na svého rivala Real Madrid, který neprolomil obranu Gijónu a s nováčkem remizoval bez branek.

Foto: Vincent West, Reuters

Luis Suárez, střelec vítězného gólu Barcelony v ligovém utkání proti Bilbau.

Článek

Barcelona a Bilbao se utkaly již potřetí v posledních deseti dnech. Katalánci byli blízko tomu, aby se dostali stejně jako v pondělní odvetě Superpoháru do vedení zásluhou kanonýra Lionela Messiho, argentinský útočník však selhal při pokutovém kopu.

Jediný gól zápasu tak obstaral devět minut po přestávce Luis Suárez po centru Jordiho Alby. Barcelona tak oplatila soupeři porážku z nedávného domácího Superpoháru, který Bilbao získalo po výsledcích 4:0 a 1:1.

Real v soutěžním debutu pod novým trenérem Rafaelem Benítezem rovněž marně dobýval obranu Gijónu, na rozdíl od největšího rivala se ale nakonec nedočkal ani jednoho gólu.

Největší šance měl kanonýr Cristiano Ronaldo, ale na brankáře Ivána Cuéllara nevyzrál. Na druhé straně zachránilo gólmana Keylora Navase břevno po hlavičce Miguela Guerrera.

Španělská fotbalová liga - 1. kolo:
Bilbao - FC Barcelona 0:1 (54. Suárez)
Sporting Gijón - Real Madrid 0:0
Betis Sevilla - Villarreal 1:1 (87. Castro - 31. Soldado)
Levante - Vigo 1:2 (55. Verza - 41. Orellana, 77. Lopez, vlastní)

Reklama

Související témata: