Hlavní obsah

Barcelona - Málaga 1:0Barcelonu spasil stoper, Real deklasoval Betis Sevilla

Aktualizováno

Barcelona vyhrála v 2. kole španělské fotbalové ligy nad Málagou 1:0 a zopakovala výsledek z prvního kola. O její výhře rozhodl svým prvním gólem v katalánském klubu Thomas Vermaelen. Tabulku vede o skóre před obhájcem titulu Celta Vigo, která zvítězila nad Vallecanem 3:0. Real Madrid deklasoval Betis Sevilla 5:0, po dvou gólech dali Gareth Bale a James Rodríguez.

Foto: Albert Gea, Reuters

Fotbalisté Barcelony se radují z jediné branky proti Málaze.

Článek
Fotogalerie

Barceloně se v loňské sezóně proti Málaze vůbec nedařilo, nevstřelila jí jediný gól a získala pouze bod. A dlouho to vypadalo, že podobný scénář by se mohl opakovat i v této sezóně.

V prvním poločase se Barcelona nedokázala do pořádného tlaku dostat, naopak Málaga hrozila z rychlých protiútoků. Zajímavý byl také pokus Juana Carlose, který zkusil přehodit gólmana Brava z vlastní poloviny a jen těsně přestřelil opuštěnou branku. Na druhé straně trefil Mascherano břevno a rozhodčí neuznal Suárezovu branku. Domácí navíc dvakrát reklamovali pokutový kop. Poprvé po ruce Torrese, podruhé po zákroku Angeleriho na Suáreze.

V druhém poločase Katalánci svůj tlak zvýšili a dostávali se mnohem častěji do zakončení. Nejčastěji se v něm objevoval Messi, jenže čtyři jeho šance výborně vychytal brankář Kameni. Nakonec se z velkého barcelonského tlaku neprosadila žádná z útočných hvězd, ale stoper Thomas Vermaelen, který dorazil vyražený centr Suáreze.

Vstřelený gól tlak Barcelony sice nezmírnil, po několika dalších neproměněných šancích ale měl vyrovnání na kopačce v nastaveném čase Charles, jenže z malého vápna míč před ním dokázal odkopnout Jordi Alba.

Španělská fotbalová liga - 2. kolo:
San Sebastian - Sporting Gijón 0:0
FC Barcelona - Málaga 1:0 (73. Vermaelen)
Vigo - Vallecano 3:0 (11. a 50. Nolito, 88. Fontás)
Real Madrid - Betis Sevilla 5:0 (2. a 88. Bale, 38. a 49. James Rodríguez, 47. Benzema)

Reklama

Související témata: