Hlavní obsah

Messi ocenil anglického rekordmana: Rooney je jedinečný

Londýn

Fotbalový útočník Wayne Rooney, který v úterý 50. gólem v anglické reprezentaci překonal letitý rekord legendárního Bobbyho Charltona, si vysloužil velkou poklonu i od Lionela Messiho. Podle argentinské hvězdy je Rooney jedinečným hráčem své generace. Messimu se na něm líbí, že podobně jako on upřednostňuje týmové úspěchy před těmi individuálními.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Wayne Rooney střílí gól v evropské kvalifikaci proti Švýcarsku.

Článek

"Wayne Rooney je pro mě fotbalista, jenž se rodí jednou za generaci. Je to jeden z hráčů, které nelze srovnávat s ostatními," citoval Messiho britský list Daily Mirror. "Je hodně mimořádných hráčů, ale Rooney má výjimečnou kvalitu i technické schopnosti. Také je jedním z nejsilnějších a nejpracovitějších hráčů, proti nimž jsem v životě hrál. Neexistuje nikdo jako on," přidal osmadvacetiletý kanonýr Barcelony.

Messi považuje kapitána anglické reprezentace a Manchesteru United, podobně jako sebe, především za nesobeckého týmového hráče. "Je to vítěz a bude se soustředit jenom na úspěch Anglie na evropském šampionátu. Vždycky jsem říkal tu samou pravdu o sobě a Argentině - překonávání rekordů ve startech a gólech neznamená nic, pokud nevyhráváte trofeje. Pro Waynea bude vždy na prvním místě tým a až na druhém místě osobní rekordy," dodal čtyřnásobný držitel Zlatého míče.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články