Hlavní obsah

Espaňol - Real Madrid 0:6Ronaldo nasázel Espaňolu pět gólů a překonal klubovou legendu. Barcelona zvládla šlágr

Madrid
Aktualizováno

Gólovou smrští zničil soupeře a přepisoval rekordy! Cristiano Ronaldo přispěl pěti brankami k vítězství fotbalistů Realu Madrid 6:0 na hřišti Espaňolu Barcelona a překonal klubový rekord v počtu vstřelených branek ve španělské lize, který dosud držel slavný Raúl. Ve 203 duelech za Bílý balet si portugalský reprezentant připsal 230 zásahů. Ronaldo zároveň vstřelil svůj nejrychlejší hattrick v kariéře, stačilo mu k němu dvacet minut. Šlágr třetího kola La Ligy mezi Atlétikem Madrid a Barcelonou zvládl lépe katalánský celek, rozhodující gól na 2:1 vstřelil čerstvý otec Lionel Messi.

Foto: Albert Gea, Reuters

Cristiano Ronaldo z Realu Madrid si nebývale zastřílel, Espaňolu dal v ligovém zápase pět gólů.

Článek
Fotogalerie

"Ta čísla mluví sama za sebe," okomentoval Ronaldův počin kouč Realu Rafael Benítez. "Někdo, kdo střílí tolik branek, si jistě zaslouží své místo v kronikách. Doufám, že bude přidávat další trefy, z čehož bude profitovat on i celý tým," dodal.

V tomto kalendářním roce Ronaldo vstřelil pět branek v zápase La Ligy už podruhé. V dubnu přispěl stejným způsobem k vysoké výhře 9:1 nad Granadou.

Espaňol ale nebyl odevzdaným soupeřem, na střely prohrál těsně 14:15. Hosté však byli mnohem efektivnější a kromě Ronalda si jeden zásah připsal také francouzský reprezentant Benzema.

Real svého sobotního soupeře porazil posedmé v řadě a v této sezóně zatím neinkasoval.

La Ligu vede Barcelona

Barcelona byla v prvním poločase utkání v Madridu proti Atlétiku blíže gólu, ve 25. minutě Suárez dokonce trefil břevno. Jako první skórovalo ale Atlético. V 51. minutě unikl barcelonským obráncům Fernando Torres a jeho střela se od tyče odrazila do branky gólmana Ter Stegena.

Radost domácím fotbalistům však vydržela jen čtyři minuty. Povedeným přímým kopem vyrovnal Neymar. Brazilský útočník mohl brzy přidat další gól, proti jeho pokusu ale včas zasáhl stoper Godín. Ani on, ani brankář Oblak ale nedokázali v 77. minutě překazit Messimu první trefu v sezóně. Argentinský útočník tak stylově oslavil páteční narození svého druhého potomka, syna Matea.

Barcelona je v čele neúplné tabulky se stoprocentním bodovým ziskem, Atlético poprvé ztratilo. Nováček Sporting Gijón sahal po třetí remíze 0:0 za sebou, v nastavení ale rozhodl o výhře Valencie střídající Paco Alcácer.

Španělská fotbalová liga - 3. kolo:
Espaňol Barcelona - Real Madrid 0:6 (7., 17. z pen., 20., 61. a 81. Ronaldo, 28. Benzema)
Sporting Gijón - Valencie 0:1 (90.+1 Paco)
Atlético Madrid - FC Barcelona 1:2 (51. Torres - 55. Neymar, 77. Messi)
Betis Sevilla - San Sebastian 1:0 (41. Castro)

Reklama

Související témata: