Hlavní obsah

Barcelona - Levante 4:1Barcelona si po dvou gólech Messiho pohlídala vedení v lize. Vyhrál i soupeř Plzně

Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony zdolali ve čtvrtém kole španělské ligy Levante 4:1 a dál vedou díky stoprocentní bodové úspěšnosti tabulku o dva body před Realem Madrid. S tím drží krok Celta Vigo a také Villarreal, který bude 1. října příštím soupeřem Plzně v základní skupině Evropské ligy a dnes zdolal Bilbao 3:1.

Foto: Susana Vera, Reuters

Barcelonský Lionel Messi se raduje po proměněné penaltě proti Levante.

Článek

Barcelona čekala na Nou Campu na vedoucí branku až do 50. minuty, pak ale rychle rozhodla o pohodlném vítězství. Na gól Marca Bartry navázal za šest minut Neymar a za dalších pět z penalty Lionel Messi, který navíc po snížení Víctora Casadesúse další pokutový kop zahodil. Argentinec si pak spravil chuť v poslední minutě, kdy uzavřel skóre.

Villarreal si po remíze v úvodním kole připsal třetí výhru za sebou díky gólu kapitána Bruna Soriana z penalty, parádní trefě do růžku beka Maria Gaspara a střele k tyči v podání Léa Baptistaa. Hosté snížili až v nastavení díky Aritzi Adurizovi.

Trenér Villarrealu Marcelino nasadil sestavu: Aréola - M. Gaspar, Bailly, Ruiz, Costa - Leiva (74. Suárez), Bruno, Pina, Castillejo - Bakambu (15. Baptistao), Soldado (46. Adrián).

Sevilla sice v úterý v Lize mistrů zdolala Mönchengladbach 3:0, ale pohodu si do domácí soutěže nepřenesla. Doma podlehla 1:2 Vigu a na posledním místě tabulky má dva body za dvě venkovní remízy. Celta je naopak čtvrtá se ziskem deseti bodů o skóre za duem Real Madrid, Villarreal.

Španělská fotbalová liga - 4. kolo:
San Sebastian - Espaňol Barcelona 2:3 (19. Agirretxe, 86. Jonathas - 44. Moreno z pen., 70. Roco, 90. Hernán Pérez)
FC Sevilla - Vigo 1:2 (54. Llorente - 15. Nolito, 26. Wass)
La Coruňa - Sporting Gijón 2:3 (16. Juanfran, 28. Alberto - 4. a 8. Sanabria, 34. Menéndez)
Villarreal - Bilbao 3:1 (43. Bruno z pen., 67. Mario, 80. Baptistao - 90.+2 Aduriz)
FC Barcelona - Levante 4:1 (61. z pen. a 90. Messi, 50. Bartra, 56. Neymar - 66. Casadesús)
Las Palmas - Vallecano 0:1 (42. Guerra)

Reklama

Související témata: