Hlavní obsah

Vigo - Barcelona 4:1Barca na kolenou! Ve Vigu schytala čtyři góly, La Lize už kraluje Real

Vigo
Aktualizováno

Fotbalistům Barcelony se nevydařil středeční zápas 5. kola španělské La Ligy na hřišti Celty Vigo. Katalánci prohráli 1:4 a poprvé v sezóně ztratili body. Dva góly do sítě Barcy dal Aspas, na prvních třech brankách vítězného celku se podílel Nolito. Na vedoucí příčku soutěže se před Galicijce zásluhou lepšího skóre posunul Real Madrid, který po dvou gólech Karima Benzemy zvítězil v Bilbau 2:1. Soupeř Viktorie Plzeň v základní skupině Evropské ligy Villarreal zvítězil na hřišti Málagy 1:0 a je v tabulce třetí.

Foto: Miguel Vidal, Reuters

Zklamaný Lionel Messi (vlevo) poté, co jeho Barcelona prohrála na hřišti Celty Vigo.

Článek
Fotogalerie

Osmadvacetiletý Nolito otevřel skóre v 26. minutě povedenou střelou o tyč, o čtyři minuty později poslal do úniku Aspase, který přeloboval gólmana Barcelony Ter Stegena a navýšil náskok domácích.

Katalánský celek se snažil po přestávce zkorigovat stav, v 56. minutě ale znovu zaúřadoval Aspas, kterému znovu asistoval Nolito. Kromě produktivních útočníků se za Vigo v zápase zaskvěl také několika povedenými zákroky gólman Álvarez, jenž nestačil pouze na Neymarovu střelu z 80. minuty, kterou brazilský útočník snížil na 1:3. Jakékoliv naděje Barcelony ale utnul o tři minuty později střídající Guidetti.

Real se dostal v Bilbau do vedení po chybné rozehrávce domácí obrany, kterou zachytil francouzský reprezentant Benzema, který zblízka překonal gólmana Iraizoze. Do dalších šancí se v první půli dostali Kroos či Kovačič, navýšit náskok však nedokázali.

V 67. minutě domácí vyrovnali po povedeném protiútoku, na jehož konci byl Sabin. Po jeho střele poprvé v sezóně kapituloval brankář Bílého baletu Navas. O chvíli později ale zaúřadoval znovu Benzema, kterému poslal přihrávku před bránu Isco. V závěru mohl za baskický celek skórovat Gómez, jeho hlavičku ale zneškodnil reflexivním zákrokem Navas.

Žlutá ponorka počtvrté v řadě vyhrála

Villarreal nastoupil do zápasu v Málaze v roli favorita, trenér Marcelino ale musel přistoupit k několika změnám v sestavě kvůli zraněním. V desáté minutě navíc musel ze hřiště kvůli zdravotním problémům odejít útočník Adrián. Přesto Villarreal dokázal počtvrté v řadě v lize zvítězit, o čemž rozhodl vlastní gól Tissoneho z 71. minuty.

Villarreal nastoupil v sestavě Areola - Rukavina, Mario Gaspar, Bailly, Jokič - Samu, Pina (62. Bruno), Dos Santos (68. Trigueros), Suárez - Baptistao, Adrián (10. Leiva).

Špatný vstup zato prožívá pátý celek minulé sezóny španělské ligy a vítěz Evropské ligy Sevilla. Na hřišti Las Palmas prohrála 0:2 a s dvěma body zůstala na dně tabulky. Svého soupeře Sevilla ještě nikdy v historii nedokázala porazit.

Španělská fotbalová liga - 5. kolo:
Levante - Eibar 2:2 (52. Morales, 90.+3 Deyverson - 10. a 48. Baston),
Vallecano - Sporting Gijón 2:1 (40. Trashorras z pen., 48. Guerra - 49. Jonathan)
Vigo - FC Barcelona 4:1 (30. a 56. Aspas, 26. Nolito, 83. Guidetti - 80. Neymar)
Bilbao - Real Madrid 1:2 (67. Sabin - 19. a 70. Benzema)
Las Palmas - FC Sevilla 2:0 (30. Mesa, 76. Alcáraz)
Málaga - Villarreal 0:1 (71. vlastní Tissone)

Reklama

Související témata: