Hlavní obsah

Villarreal - Atlético 1:0Soupeř Plzně Villarreal vede španělskou ligu, Real remizoval

Barcelona
Aktualizováno

Fotbalisté Villarrealu, na jehož hřišti se v rámci základní skupiny Evropské ligy ve čtvrtek představí Viktoria Plzeň, porazili ve šlágru šestého kola španělské ligy Atlético Madrid 1:0 a posunuli se do čela neúplné tabulky. O bod druhá je Barcelona po výhře 2:1 nad nováčkem z Las Palmas, přišla ale o kanonýra Lionela Messiho, který musel kvůli zranění levého kolena na začátku zápasu vystřídat a může chybět až osm týdnů. Dosud vedoucí Real Madrid hrál s Málagou bez branek a ztrácí na Barcelonu bod.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Fotbalisté Villarrealu se radují po vítězství nad Atlétikem.

Článek
Fotogalerie

Po krátkodobém zranění se do sestavy Villarrealu vrátil Soldado a ve 14. minutě přihrál Baptistaovi na rozhodující branku. V závěru zápasu se Atlético dostalo do šance na vyrovnání, Correův pokus ale zneškodnil gólman Areola. Hubené vedení domácí ubránili a Atlético porazili na svém stadionu poprvé od října 2010.

Trenér Villarrealu Marcelino poslal do zápasu sestavu Areola - Mario Gaspar, Bailly, Ruíz, Costa - Dos Santos (68. Suárez), Trigueros (75. Pina), Bruno, Castillejo - Baptistao (46. Leiva), Soldado.

Messi si poranil koleno

Barcelona si chtěla napravit reputaci po středeční prohře na hřišti Celty Vigo (1:4), už v desáté minutě ale musela řešit komplikaci po zranění Messiho, kterého na hřišti nahradil Munir. Přesto se úřadující mistr dostal proti nováčkovi už v prvním dějství do vedení, po Robertově centru se hlavou prosadil uruguayský forvard Suárez.

Stejný hráč zvýšil po přestávce po Munirově přihrávce. Skórovat mohl i Neymar, ale brazilský reprezentant z penalty přestřelil Varasovu bránu. V závěru se na druhé straně prosadil Viera.

Real nedokázal skórovat proti Málaze

Real si vytvořil v prvním dějství několik šancí, ztroskotal však na nepřesnostech i gólmanovi Kamenim. Málaga poprvé výrazněji ohrozila Navase až po přestávce, když se kostarický brankář musel zaskvět proti přímému kopu Juana Carlose.

Velmi blízko rozhodnutí byli domácí v 76. minutě, z brankové čáry ale odkopl míč obránce Weligton. O minutu později šla Málaga do deseti po Amrabatově vyloučení, ani v přesilovce ale "Bílý balet" Kameniho nepřekonal. Málaga získala cenný bod, přestože prodloužila své střelecké trápení: od začátku sezony se ani jednou gólově neprosadila, čímž překonala rekord Xerezu ze ročníku 2009/10, který činil 496 minut.

První výhru v sezoně si připsala Sevilla, která v přestřelce s Vallecanem zvítězila 3:2. Po poločase sice Andalusané vedli 2:0 po gólech Gameira a N'Zonziho, po přestávce ale za hosty srovnali Bebe a Guerra. Rozhodující trefu si připsal v 86. minutě proti oslabenému soupeři Konopljanka.

Čtvrtá pozice patří Celtě Vigo, která remizovala na hřišti Eibaru 1:1. Domácí se dostali do vedení už ve třetí minutě zásluhou Bastóna. V druhém poločase ale vyrovnal Aspas, střelec dvou branek ze středečního zápasu s Barcelonou.

Španělská fotbalová liga - 6. kolo:
FC Barcelona - Las Palmas 2:1 (25. a 54. Suárez - 88. Viera),
Real Madrid - Málaga 0:0
FC Sevilla - Vallecano 3:2 (23. Gameiro, 45.+1 N'Zonzi, 86. Konopljanka - 51. Bebe, 68. Guerra)
Villarreal - Atlético Madrid 1:0 (14. Baptistao)
Eibar - Vigo 1:1 (3. Bastón - 76. Aspas)

Reklama

Související témata: