Hlavní obsah

Barcelona hledá alternativu do útoku. Mohla by koupit Van Persieho!

Fotbalisté Barcelony uhráli z posledních tří ligových duelů jediné vítězství, klesli až na čtvrté místo La Ligy a jen horkotěžko se vyrovnávají s absencí svých klíčových útočníků. Na začátku sezóny byl mimo hru Neymar, ještě pár týdnů chybí k zotavení Lionelu Messimu a kouč Luis Enrique nemá dostatečnou náhradu. Ta by mohla přijít s lednovým odblokováním přestupů. Katalánci mají podle listu El Mundo Deportivo zájem o Robina van Persieho.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

O Nizozemce Robina van Persieho (vpravo) má údajně zájem Barcelona.

Článek

Barcelona během sedmi utkání Primera División už dvakrát prohrála a navíc se musí vyrovnat s absencí klíčových hráčů. Mimo hru jsou Messi, Iniesta, Vermaelen a problémy má i Suárez, klub navíc kvůli trestu od FIFA stále nemůže zaregistrovat letní posily Aleixe Vidala s Ardou Turanem.

Při absenci Messiho, který bude mimo hru do konce listopadu, tak katalánský klub dává šanci mladíkům Rafinhovi, Munirovi či Sandrovi. Žádný z nich se však nemůže měřit s ofenzivními esy Neymarem, Suárezem, Messim nebo Pedrem, který v létě Camp Nou opustil a přestoupil do Chelsea.

Trenér Enrique proto hledá adekvátní náhradu a podle španělského tisku si vytipoval Robina van Persieho, jehož turecké angažmá ve Fenerbahce zatím není příliš úspěšné. Ve dvanácti soutěžních zápasech zaznamenal jen čtyři góly. Dvaatřicetiletý Holanďan je dostupný za zhruba 3 milióny eur, což je suma, která by Kataláncům vyhovovala. Navíc by krátkodobě mohl mužstvu pomoci.

Kouč Barcy by sice raději koupil útočníka Celty Vigo Nolita, avšak ten má výkupní klauzuli 22 miliónů eur. Zaplacení tak vysoké sumy by znamenalo porušení finančního fair play UEFA, které nařizuje týmům neutrácet více, než vydělají.

Reklama