Hlavní obsah

Villarreal - Vigo 1:2Soupeř Plzně Villarreal podruhé za sebou v lize prohrál a je pátý

Aktualizováno

Soupeř fotbalistů Plzně v základní skupině Evropské ligy Villarreal prohrál v osmém kole španělské ligy s Celtou Vigo 1:2. V tabulce po druhé porážce za sebou klesl z prvního na páté místo, Celta se dál drží mezi vedoucím Realem Madrid a třetí Barcelonou, s nimiž má stejně bodů. Atlético Madrid se posunulo po výhře 2:0 na hřišti San Sebastianu na čtvrtou pozici.

Foto: Vincent West, Reuters

Fotbalista Atlétika Madrid Yannick Ferreira Carrascose raduje z gólu proti San Sebastianu.

Článek

Villarreal sice byl v útoku od začátku aktivnější, první se ale trefilo Vigo. Čtyři minuty před přestávkou povedenou střelou zpoza vápna otevřel skóre Orellana. Celtu gól nabudil a vzápětí se dostala do dalších dvou šancí, z nichž jedna skončila na tyči Areolovy branky.

Do druhého poločasu nevstoupil Villarreal dobře, druhou žlutou kartu dostal obránce Bailly a byl vyloučen. Přesto se "Žluté ponorce" podařilo vyrovnat, když se v 67. minutě prosadil střídající Suárez.

Nolito využil přesilovku

Celta ale přesilovku přeci jen využila k tříbodovému zisku, v poslední minutě rozhodl z dorážky Nolito, se šesti góly nejlepší střelec týmu. Villarreal doma prohrál poprvé od dubna.

Trenér Marcelino poslal do hry sestavu Areola - Mario Gaspar, Bailly, Ruíz, Costa - Samu (51. Suárez), Pina, Trigueros, Leiva (51. Rukavina) - Baptistao (59. Bakambu), Soldado.

V zápase mezi San Sebastianem a Atléticem Madrid bylo k vidění minimum šancí. V deváté minutě Griezmann převzal míč na polovině hřiště a doběhl s ním do vápna, v němž chytře přeloboval gólmana Rulliho. Francouzský reprezentant do Atlética přestoupil v roce 2014 právě ze San Sebastianu.

Domácí nezvládli závěr zápasu. V 89. minutě byl vyloučen Reyes, přesilovku ihned využil Ferreira a stanovil konečný stav. O chvíli později šli Baskové po druhé žluté kartě Jonathase do devíti. Madridský celek zvítězil na hřišti San Sebastianu v pěti z posledních šesti soutěžních duelů. Svěřenci Davida Moyese stále čekají na první domácí vítězství v této sezóně.

Španělská fotbalová liga - 8. kolo:
Valencie - Málaga 3:0 (19. vlastní Charles, 33. Gomes, 88. Parejo z pen.)
Betis Sevilla - Espaňol Barcelona 1:3 (89. Rennella - 4. Roco, 51. Caicedo, 55. Sánchez)
Villarreal - Vigo 1:2 (67. Suárez - 41. Orellana, 90. Nolito)
San Sebastian - Atlético Madrid 0:2 (9. Griezmann, 90.+1 Ferreira)
Getafe - Las Palmas 4:0 (86. a 90.+3 Ščepovič, 3. Rodríguez, 11. Sarabia),
La Coruňa - Bilbao 2:2 (80. Pérez, 89. Arribas - 30. Williams, 63. Aduriz)

Reklama

Související témata: