Hlavní obsah

Vigo - Real Madrid 1:3Real vyhrál v souboji o první místo španělské ligy nad Vigem

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid zdolali v přímém souboji o první místo španělské ligy Celtu Vigo 3:1 a vedou tabulku o tři body před svým sobotním soupeřem. V neděli je může bodově dostihnout třetí Barcelona, kterou čeká domácí duel s Eibarem.

Foto: Miguel Vidal, Reuters

Obránce Realu Madrid Danilo slaví gól proti Celtě Vigo vv utkání 9. kola španělské La Ligy. Vlevo přibíhá jeho spoluhráč Ronaldo.

Článek

Bezmála třicetitisícový stadión ve Vigu byl vyprodaný už od pondělí, fanoušci se však nedočkali podobného vystoupení jako před měsícem, kdy Celta rozstřílela 4:1 Barcelonu. Real, navzdory absenci zraněných Garetha Balea, Karima Benzemy, Pepeho či Jamese Rodrígueze, duel po celou dobu kontroloval.

Do vedení poslal královský klub v osmé minutě čerstvý rekordman Realu v počtu vstřelených branek Cristiano Ronaldo svým sedmým gólem v La lize a celkově si po dvanácti odehraných zápasech drží normu gólu na zápas. Ve 23. minutě přidal druhý zásah Danilo.

Po přestávce otupil snahu Celty o zvrat Gustavo Cabral, jenž byl po druhé žluté kartě vyloučen. Vigu se podařilo snížit, po sérii předchozích výborných zákroků brankáře Keylora Navase přece jen překonal Nolito. Dvoubrankový náskok Realu těsně před závěrečným hvizdem vrátil Marcelo.

Španělská fotbalová liga - 9. kolo:
Vigo - Real Madrid 1:3 (85. Nolito - 8. Ronaldo, 23. Danilo, 90.+5 Marcelo)
Granada - Betis Sevilla 1:1 (3. Foulquier - 40. Castro z pen.)
FC Sevilla - Getafe 5:0 (35., 45. a 60. Gameiro, 50. Banega z pen., 81. Konopljanka z pen.)
Málaga - La Coruňa 2:0 (62. Tighadouini, 85. Carlos).

Reklama

Související témata: