Hlavní obsah

Barcelona - Villarreal 3:0Barcelona porazila i díky dvěma gólům Neymara Villarreal

Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony porazili v nedělním 11. kole španělské ligy jednoho ze soupeřů Viktorie Plzeň v základní skupině Evropské ligy Villarreal 3:0. Dvakrát se prosadil Neymar, jednu trefu přidal Luis Suárez. V čele tabulky má Barcelona tříbodový náskok před Realem Madrid, který v Seville podlehl 2:3 a poprvé v sezóně odešel bez bodu. Na třetí místo se posunulo Atlético Madrid, které zvítězilo 1:0 nad Gijónem díky Griezmannovu gólu z třetí minuty nastavení.

Foto: Albert Gea, Reuters

Útočník Barcelony Neymar oslavuje na Camp Nou jeden ze svých dvou gólů do sítě Villarrealu.

Článek

Barcelona sice měla po celý zápas jasnou převahu, na góly si ale diváci na stadiónu Camp Nou museli počkat hodinu. Poté už se trefil po Busquetsově pasu za obranu Neymar. O deset minut později byl právě brazilský útočník faulován ve vápně a z penalty navýšil náskok katalánského klubu Suárez. Uruguayský kanonýr poprvé skóroval za Barcelonu z pokutového kopu.

V závěru přidal třetí gól Neymar, který si efektně obhodil obránce a prostřelil brankáře Areolu. Jedenáctou trefou v sezoně tak pojistil čtvrtou ligovou výhru Barcelony v řadě.

Kouč Villarrealu Marcelino poslal do hry sestavu Areola - Mario Gaspar, Bonera, Ruíz, Costa - Dos Santos, Pina (66. Bakambu), Bruno - Castillejo (79. Samu), Soldado, D. Suárez.

Ramos se zranil při zakončení

V Seville otevřel skóre v 22. minutě akrobatickým způsobem obránce Realu Madrid Ramos, při zakončení se ale zranil a musel být následně vystřídán. Ještě v prvním dějství vyrovnal Immobile. Útočník, který v Seville hostuje z Dortmundu, se prosadil poprvé v dresu španělského klubu. Stal se prvním italským fotbalistou, který v La Lize skóroval proti Realu od roku 2008, kdy se prosadil Giuseppe Rossi v dresu Villarrealu.

V 61. minutě dokonal obrat Banega, druhou asistenci si připsal Konopljanka. Třetí branku domácích přidal čtvrt hodiny před koncem střídající Llorente, který do Sevilly přišel v létě z Juventusu. Real inkasoval více než jeden gól v ligovém zápase poprvé od května. V závěru pouze zkorigoval stav Rodríguez.

V prvním poločase zápasu Atlético Madrid - Gijón se k jediné střele na branku dostali hosté. Po změně stran začali být svěřenci trenéra Simeoneho aktivnější, většina střeleckých pokusů ale byla nepřesná. Navíc Gijónu pomohl brankář Cuellar dvěma povedenými zákroky z 65. minuty. Čisté konto ale neudržel, v samém závěru se k míči ve vápně dostal Griezmann a pátým gólem v sezóně utkání rozhodl.

Španělská fotbalová liga - 11. kolo:
Bilbao - Espaňol Barcelona 2:1 (8. Williams, 64. García - 51. Pérez)
FC Barcelona - Villarreal 3:0 (60. a 85. Neymar, 70. Suárez z pen.)
Atlético Madrid - Sporting Gijón 1:0 (90.+3 Griezmann)
FC Sevilla - Real Madrid 3:2 (36. Immobile, 61. Banega, 74. Llorente - 22. Ramos, 90.+3 Rodríguez)

Reklama