Hlavní obsah

Ronaldo na odchodu? Real se prý nebrání, chce ale stejnou sumu, co vysázel United

Praha

Veřejně sice vyhlašují, že svůj klenot nechtějí za žádnou cenu ztratit a jeho prodej je vyloučený, ve skrytu duše prý ale zástupci Realu Madrid doufají, že v blízké budoucnosti přijde na klub nabídka, která by se nedala odmítnout. Jak velkou sumu by si ale zájemce o Cristiana Ronalda musel připravit? Astronomických 80 miliónů liber, tedy v přepočtu tři miliardy korun!

Foto: Juan Medina, Reuters

Cristiano Ronaldo.

Článek

Alespoň to tvrdí britský deník The Sun, který se odvolává na Peta Jensona, fotbalového novináře žijícího ve Španělsku. Právě 80 miliónů liber musel Real vyplatit před šesti lety Manchesteru United, aby portugalského kanonýra získal do svých řad.

Třicetiletý Ronaldo, jenž během své kariéry třikrát získal Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu působícího v Evropě, nedávno prohlásil, že chce svou kariéru ukončit důstojně a vyloučil odchod do zámořské MLS, stejně jako nehodlá slyšet na lákání movitých šejků z Kataru.

Podle The Sun panuje o jednoho z nejlepších hráčů fotbalové historie mimořádný zájem na britských ostrovech. Mluví se hlavně o Chelsea a Manchesteru United, s nímž Ronaldo vyhrál Ligu mistrů a třikrát domácí Premier League.

Vztahy Ronalda s šéfy Realu už prý zdaleka nejsou tak idylické jako v minulých letech a může za to především letní vyhazov kouče Carla Ancelottiho. „Skvělý kouč a úžasná osoba. Doufám, že v další sezóně spolu budeme pracovat," napsal tehdy Portugalec na svůj Twitter. S novým trenérem Rafaelem Benítezem má naopak spory, údajně hlavně z toho důvodu, že španělský stratég odmítá utvářet hru právě kolem Ronalda.

Reklama

Související témata: