Hlavní obsah

Real Madrid - Barcelona 0:4El Clásico ovládla Barcelona. Real potupila na Santiago Bernabéu čtyřmi góly!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Suárez 0 : 1
39. Neymar 0 : 2
53. Iniesta 0 : 3
74. Suárez 0 : 4
Záznam online reportáže

Aktualizováno

První El Clásico této sezóny vyznělo jednoznačně pro fotbalisty Barcelony! Na hřišti Realu Madrid vyhráli v rámci 12. kola La Ligy vysoko 4:0 a zvýšili náskok v čele tabulky na šest bodů. V sobotním prestižním souboji se dvakrát trefil Luis Suárez, jednou skórovali Neymar a Andrés Iniesta. Bílý balet dohrával duel o deseti, když byl v 84. minutě vyloučen Isco.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Fotbalisté Barcelony slaví s fanoušky vítězství v El Clásiku.

Článek
Fotogalerie

Kromě triumfu mohl katalánský klub potěšit i návrat opory Lionela Messiho po zranění kolena. Hvězdný Argentinec začal utkání mezi náhradníky, v 57. minutě ale dostal na trávník, když vystřídal Ivana Rakitiče.

Absence Messiho však Barcelonu v prvním poločase nepoznamenala. Na hřišti zářilo duo Luis Suárez - Neymar. Oba se na stadiónu Realu trefili už během prvního poločasu.

Šlágr španělské ligy se od začátku odehrával v ofenzivním duchu, oba týmy se dostávaly do šancí, ale efektivnější byla Barcelona. Po pasu Sergiho Roberta ji dostal v 11. minutě do vedení zmiňovaný Suárez. Brazilec Neymar se prosadil ve 39. minutě po podobné přihrávce od Andrése Iniesty, při které však byl zřejmě o centimetry v postavení mimo hru.

Iniesta s Neymarem pojistili výhru

Ambice Realu zvrátit utkání po přestávce rychle zchladil znovu středopolař Iniesta, který si narazil s Neymarem a dělovkou z hranice pokutového území zvýšil na 3:0.

Poslední ránu zasadil Realu opět Suárez, který po pasu Jordiho Alby počkal na pohyb brankáře Keylora Navase a počtvrté ho prostřelil. Zmar královského klubu v závěru ještě prohloubil vyloučením Isco za zbytečný zákrok zezadu na Neymara.

Fanoušci Realu se ke konci utkání i po závěrečném hvizdu hlasitě dožadovali odchodu trenéra Rafaela Beníteze a máváním bílými kapesníky vyzývali k rezignaci prezidenta Florentina Péreze. Někteří příznivci domácích podle agentury AP také natruc vyprovodili při střídání potleskem střelce třetí branky Iniestu.

Iniesta: Předvedli jsme komplexní výkon

Barcelona ukončila 22 zápasů trvající neporazitelnost Realu na stadionu Santiaga Bernabéua "Předvedli jsme opravdu komplexní výkon. Je před námi ještě dlouhá cesta, dnešní zápas o ničem nerozhoduje, ale vracíme se domů velmi, velmi spokojení," uvedl po utkání v televizním rozhovoru Iniesta.

Utkání doprovázela zvýšená bezpečnostní opatření související s teroristickými útoky, které se odehrály minulý týden v Paříži. Na utkání bylo přítomny bezmála tři tisícovky policistů a členů ochranky.

Sevilla v sobotu nenavázala na vítězství 3:2 nad Realem z posledního kola a prohrála 0:2 se San Sebastianem. Ten po odchodu kouče Davida Moyese pod vedením nového trenéra Eusebio Sacristána hned napoprvé zvítězil díky gólům Imanola Agirretxeho a Xabiho Prieta.

Španělská fotbalová liga - 12. kolo:
Real Madrid - FC Barcelona 0:4
Branky: 11. a 74. L. Suárez, 39. Neymar, 53. Iniesta.
San Sebastian - FC Sevilla 2:0 (73. Agirretxe, 77. Prieto)
Espaňol Barcelona - Málaga 2:0 (6. a 20. Pérez)
Valencie - Las Palmas 1:1 (8. Alcácer - 57. Viera)
La Coruňa - Vigo 2:0 (23. Lucas, 90.+4 vlastní Jonny Castro)

Reklama

Související témata: