Hlavní obsah

Ramos popřel, že by se hráči Realu dožadovali jiné taktiky v El Clásicu

Madridské Santiago Bernabéu se v sobotní noci otřáslo v základech. Prohra v El Clásicu s barcelonským rivalem čtyřgólovým rozdílem vyvolala nejen slzy, ale i hněv a spoustu dohadů, co ji zapříčinilo. Zvláště, když na světlo světa prosákly informace, že před zápasem mělo dojít ke schůzce trenéra Realu Beníteze s hráči, na níž fotbalisté „Bílého baletu“ požadovali, aby kouč zvolil jinou taktiku a vsadil na ofenzivní pojetí. Benítez apel údajně odmítl, držel se své partitury a krutě vyhořel.

Foto: Reuters / Stringer, Reuters

Smutní hráči Realu Madrid po inkasovaném gólu s Barcelonou. Zleva Luka Modrič, Cristiano Ronaldo a Gareth Bale.

Článek
Fotogalerie

Pochopitelně že se po čtyřbrankovém výprasku Benítez bránil, samozřejmě že obhajoval taktiku i sestavu, kterou zvolil.

Benítez: Vinu neseme všichni

„Nebylo to o taktice, ani přístupu či morálce, ale o chybách, které jsme dělali," argumentoval po čtyřbrankovém výprasku Rafael Benítez. „Všichni máme na porážce svůj díl viny. Vyhráváme a prohráváme společně, ale jestliže mě něco obzvláště mrzí, pak je to způsobem, jakým jsme ztratili tento zápas."

Sázka na zkušenost však chybou byla, to uznal, protože spolupráce Ronalda s Benzemou a Balem nefungovala. A ani tah s navrátilcem do sestavy Rodríguezem mu nevyšel.

„Vsadil jsem na hráče se zkušenostmi z podobných zápasů, ale ani to nepomohlo," přiznal.

Klíčovým momentem byla podle trenéra Realu příležitost Marcela, do níž se dostal za stavu 0:2 na začátku druhé půle. Kdyby ji proměnil, měl by jeho tým ještě šanci průběh střetnutí zvrátit. Namísto toho přišel třetí úder od Iniesty a katalánský rival měl od té chvíle jasně navrch. A to přesto, že hvězdný Argentinec Messi přišel na trávník až v 57. minutě,

„Bohužel, nepodařilo se mně akci zakončit, jak jsem chtěl," omlouval se brazilský legionář Marcelo fanouškům, kteří své hráče vyprovázeli ze hřiště tradičním máváním bílým šátky na znamení naprostého zmaru.

„Nebyl to fotbal, který jsme měli a chtěli hrát. Naším záměrem bylo kontrolovat míč a útočit, ale nic z toho se nám nedařilo. Barcelona byla lepší a utkání ovládla," přiznával Marcelo před kamerami Canal plus.

Kapitán neměl vysvětlení

I kapitán Sergio Ramos se fanouškům omlouval. Zvláště poté, co zahrnuli střelce třetího barcelonského gólu Iniestu při střídání aplausem, což se na Santiago Bernabéu léta barcelonskému hráči nestalo. Zejména, když se dožadovali rezignace prezidenta Flóreze a odchodu trenéra Beníteze.

Svou roli v jejich zlobě měl sehrát jeho odmítavý postoj k požadavku hráčů, kteří chtěli jít do El Clásica s jinou taktikou, než jakou kouč zvolil.

„Když prohrajete s Barcelonou, fanoušci se cítí zraněni a dožadují se vysvětlení. Ale nemám slov, abych jim ho podal," krčil před kamerami bezmocně rameny Ramos.

„Nechci hledat viníka, nemíním ukazovat na jednotlivce. Je to pro nás všechny těžká noc, o to důležitější bude, abychom dál drželi při sobě," vyhnul se  přímé odpovědi na otázku, kdo za čtyřgólový debakl může. Mimochodem nejvyšší debakl od roku 2009, kdy Barcelona pod vedením Guardioly vyhrála na Santiago Bernabéu 6:2.

Kapitán Realu však popřel, že by už počátkem týdne došlo ke schůzce hráčů s trenérem, na které se měli dožadovat změny taktiky.

„K žádné schůzce, na které bychom na trenérovi požadovali útočné pojetí v zápase s Barcelonou, skutečně nedošlo," tvrdil Ramos novinářům a Beníteze se zastával. „Teď musíme držet všichni při sobě, tvrdě trénoval a snažit se smazat šestibodové manko, které na Barcelonu máme."

Reklama