Hlavní obsah

Real Betis - Atlético 0:1Atlético se po výhře nad Betisem dostalo před Real

Villarreal
Aktualizováno

Atlético Madrid zvítězilo ve 12. kole španělské fotbalové ligy na hřišti Betisu Sevilla 1:0 a dostalo se na druhé místo tabulky před Real Madrid. Čtvrtý je Villarreal po remíze s Eibarem.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Záložník Atlétika Madrid Koke (vpředu) slaví gól na hřišti Betisu Sevilla.

Článek

O výhře Atlética rozhodl už po sedmi minutách Koke, který dorazil Torresovu střelu. Atlético bylo i po vstřelené brance lepší než domácí, z řady šancí už ale jeho hráči další gól nepřidali. Nejblíže byl v závěru zápasu Griezmann, ale trefil tyč.

I tak se svěřenci Diega Simeoneho mohli radovat ze tří bodů a posunu za první Barcelonu. Na tu Atlético ztrácí čtyři body.

Villarreal, který se v Evropské lize utká s Plzní, se po remíze 1:1 s Eibarem dostal na čtvrté místo. Bod přitom vybojoval až v závěru, pět minut před koncem se podařilo vyrovnat Jaumemu Costovi.

Villarreal remizoval s Eibarem

Eibar vedl od 27. minuty, kdy se prosadil Sergi Enrich, který pohotovým volejem poslal do sítě Bastónův centr. Hosté mohli těsně před půlí náskok zvýšit, jenže Dani García z pokutového kopu Aréolu nepřekonal.

Domácí sice byli v druhém poločase lepší, dlouho se jim ale nedařilo v zakončení. Suárez střílel těsně vedle, Soriana vychytal Riesgo a Castillejovi vykopl míč z brány jeden z obránců. Vyrovnat se podařilo až Costovi, který po Suárezově přihrávce poslal míč s pomocí tyče do sítě. Hosté už v té dobře hráli bez vyloučeného Keka.

Villarreal nastoupil v sestavě: Aréola - Gaspar, Bailly (34. Bonera), Ruiz, Costa - Castillejo, Trigueros (54. Dos Santos), Soriano, D. Suárez - Soldado, Bakambu (64. Samuel).

Španělská fotbalová liga - 12. kolo:
Sporting Gijón - Levante 0:3 (18. a 44. Deyverson, 27. Feddal)
Villarreal - Eibar 1:1 (85. J. Costa - 27. Enrich)
Granada - Bilbao 2:0 (5. vlastní Laporte, 59. Success)
Betis Sevilla - Atlético Madrid 0:1 (7. Koke)

Reklama

Související témata: