Hlavní obsah

Ronalda chci! Šéf PSG láká hvězdu Realu. Odejde Ibrahimovic do Arsenalu?

Rozpory s trenérem Rafaelem Benítezem ohledně taktiky a herního stylu, nedávný krutý výprask 0:4 ve slavném El Clásicu od rivala z Barcelony. Není divu, že Cristiano Ronaldo v Realu Madrid zrovna nezáří spokojeností, a tak šanci vycítila konkurence. Podle britského listu The Mirror nejlepšího světového fotbalistu loňského roku opakovaně láká všemi prostředky Náser Al-Keláfí, movitý vlastník a prezident Paris St. Germain.

Foto: Profimedia.cz

Co to šeptal Cristiano Ronaldo do ucha trenérovi Laurentu Blancovi po utkání Ligy mistrů? Sejdou se oba v PSG?

Článek

V Paříži údajně nabízejí Ronaldovi roční plat 18,5 miliónu eur (přes půl miliardy korun). To je ještě o 3,5 miliónu eur více, než v klubu aktuálně pobírá vyhlášený švédský kanonýr Zlatan Ibrahimovic, jehož smlouva vyprší příští rok v létě. A na kontroverzního vytáhlého snajpra již podle britských médií údajně líčí londýnský Arsenal.

Zájem PSG o Ronalda je trvalý. Poprvé se spekulace o jeho možném přestupu objevily v italském listu Gazzetta dello Sport před třemi lety, vlastníci za něj nabízeli Realu jako odstupné rekordních 100 miliónů eur (tehdy zhruba 2,5 miliardy korun). Letos bohatý pařížský klub dokonce na závěr přestupního období poslal oficiální nabídku.

Peníze nehrají roli

Třicetiletý útočník má v Realu smlouvu do roku 2018 a několikrát zopakoval, že hodlá v klubu zůstat až do konce kariéry navzdory přetrvávajícímu zájmu PSG a Manchesteru United. I prezident Realu Florentino Pérez nedávno připustil, že by byl ochoten nejzářivější hvězdu týmu uvolnit, výstupní klauzuli však stanovil na rovnou miliardu eur (přes 27 miliard korun), což dělá z rodáka z Madeiry prakticky nedosažitelný artikl.

I když... Finance nehrají pro movitého Katařana v čele PSG roli, zato prestiž a vidina triumfu v Champions League, k němuž by mohla přítomnost nejlepšího světového fotbalisty v jeho jedenáctce výrazně pomoci, jsou velkými lákadly. Začátkem listopadu se ve Francii - a nejen v ní - novináři dohadovali, cože to Ronaldo šeptl do ucha trenérovi PSG Laurentu Blancovi po těsné výhře Realu 1:0 v utkání Ligy mistrů na Santiago Bernabéu?

Podle Mirroru měl CR7 údajně říci: „Hráli jste vážně skvěle. Rád bych s Tebou jednou pracoval."

Splní se mu to?

Dres kterého klubu bude v příští sezóně oblékat Cristiano Ronaldo?
Realu Madrid
57,9 %
Paris St. Germain
30 %
Manchesteru United
9,3 %
Jiného týmu
2,8 %
Celkem hlasovalo 5735 čtenářů.

Reklama