Hlavní obsah

Realu hrozí vyloučení z poháru za neoprávněné nasazení hráče

Realu Madrid hrozí vyloučení ze Španělského poháru za neoprávněné nasazení fotbalisty Denise Čeryševa. Ruský záložník ve středečním úvodním zápase čtvrtého kola s Cádizem (3:1) nastoupil, přestože si měl odpykávat trest za třetí žlutou kartu, kterou dostal v minulém ročníku soutěže během hostování ve Villarrealu.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Kouč Realu Madrid Rafael Benítez (vpravo) stahuje ze hry záložníka Denise Čeryševa.

Článek

Čeryšev, jenž byl naposledy napomínán v březnovém pohárovém semifinále s Barcelonou, v Cádizu už ve třetí minutě otevřel skóre. Real si ale pochybení uvědomil a do druhého poločasu čtyřiadvacetiletého hráče vystřídal.

"Zjistili jsme to o přestávce a stáhli ho, protože jsme chtěli udělat správnou věc. Nic jsme předem nevěděli, federace ani Villarreal nám nic neřekly," uvedl trenér madridského týmu Rafael Benítez.

Vedení Cádizu podá protest španělské federaci, která zřejmě zápas zkontumuje ve prospěch domácích a Real ze soutěže diskvalifikuje. "Plně respektujeme Madrid, ale rozhodli jsme se takhle, protože si myslíme, že je to správné vůči fanouškům," uvedl prezident třetiligového klubu Manuel Vizcaino.

Reklama

Související témata: