Hlavní obsah

Elektronická tužka ve studiu a trénování, to je něco úplně jiného, varuje Mourinho nováčka Nevilla

Londýn/Valencie

Horkokrevný kouč Chelsea José Mourinho je znám tím, že nemá příliš rád televizní kritiky ve fotbalových studiích, kteří hodnotí jeho práci i umění dalších trenérských kolegů. Bývalého hráče a televizního experta Garyho Nevilla také varoval, že jeho trenérská práce ve Valencii bude úplně o něčem jiném.

Foto: John Sibley, Reuters

Trenér Chelsea José Mourinho

Článek

Někdejší opora Manchesteru United a anglické reprezentace skončila po pěti letech v televizi Sky Sports v roli experta a vrhá se na trenérskou dráhu na stadiónu Mestalla.

„Nemám pro něj žádnou radu, ani speciální doporučení. Přeji mu jen, aby se mu dařilo. Býval velmi dobrým hráčem a také dobrým televizním kritikem. Teď musí ukázat, že je schopen být i kvalitním trenérem, což je úplně jiná práce," vzkázal mu Mourinho.

Jistým hendikepem čtyřicetiletého bývalého fotbalisty může být fakt, že neumí španělsky. Slíbil však, že se začne učit, jakmile sežene lektora, který by byl ochoten začínat s výukou už v 6 ráno, což by bylo údajně pro Nevillův pracovní režim v novém působiště ideální.

„Když tuhle práci přijal, ukázal, že je na novou roli nejspíš připraven. Ale na lavičce je to úplně jiná práce, než když si zastavujete hru na videu a klikáte na obrazovku. To je úplně jiný příběh," varoval svého kolegu kouč Chelsea.

Reklama

Související témata: