Hlavní obsah

Real se diví a počítá s odvoláním. V poháru je zatím ze hry

Fotbalisté Realu Madrid byli vyloučeni ze Španělského poháru. Informují o tom španělská média. Důvodem je pochybení ve 4. kole v utkání s Cádizem, ve kterém za Real nastoupil Denis Čeryšev, i když měl trest za žluté karty. Madridský velkoklub se chystá proti vyloučení odvolat.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Kouč Realu Madrid Rafael Benítez (vpravo) stahuje ze hry záložníka Denise Čeryševa.

Článek

Ruský záložník dostal v březnovém pohárovém semifinále s Barcelonou třetí žlutou kartu ještě jako hráč Villarrealu. A jelikož se ve Španělsku trest přenáší do další sezóny, nesměl proti Cádizu hrát. Jenže se objevil v základní sestavě a hned ve 3. minutě otevřel skóre. Real si během poločasu chybu uvědomil a Čeryševa stáhl.

Cádiz však podal protest a španělská federace rozhodla o diskvalifikaci devatenáctinásobného vítěze poháru. Prezident Realu Florentino Pérez se chce odvolat. "O trestu nás nikdo neinformoval, stejně jako hráče, jak nakazuje disciplinární řád, proto podle nás neměl trest přijít," řekl Pérez.

Trenér Realu Rafael Benítez byl ze Španělského poháru diskvalifikován už podruhé. V sezóně 2001/02 byl s Valencií vyřazen proto, že do utkání nasadil o jednoho hráče ze zemí mimo Evropskou unii více, než povolovala pravidla.

Reklama

Související témata: