Hlavní obsah

Další Suárezův úlet! Útočník Barcelony dupl protihráči na nohu

Uruguayský útočník Luis Suárez je, zdá se, nenapravitelný. Známý recidivista předvedl další zkrat v zápase proti domácí Valencii. Fotbalista Barcelony dupl na nohu obránce Aymena Abdennoura ve chvíli, kdy se všichni včetně rozhodčího dívali jiným směrem.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Útočník Barcelony Luis Suárez

Článek
Fotogalerie

Suárez má ale smůlu, že hraje v jedné z nejlepších lig světa a zápasy v La Lize tak snímá hned několik kamer. Jedna z nich dupnutí, po němž se domácí stoper svalil na zem, odhalila. „Nestoupnul jsem si na nohu Abdennoura schválně," snažil se Suárez po zápase všechny přesvědčit.

Ze záznamu televizních kamer je ale zřejmé, že se Uruguayec nejdříve ohlédl, aby zjistil, kde Abdennour stojí a až potom dupnul Tunisanovi svými kolíky na nárt. „Otočil jsem se (zády k němu) a stoupnul mu na nohu," pokračoval Suárez, který se přes Abdennoura poté převalil. „Proto jsem se mu potom omlouval," dodal.

Že ale Suárez musel použít pořádné síly, deklaruje i snímek z Facebooku, kam obránce Valencie umístil fotku své svlečené nohy.

Nejsem MacGyver, povídal Enrique

Suárez byl jednoznačně nejvýraznějším mužem zápasu. V 59. minutě, krátce po tomto incidentu, za který nebyl potrestán ani žlutou kartou, otevřel skóre zápasu. Do úniku, kam ho poslal Messi, ale pravděpodobně vběhl z ofsajdového postavení.

„Nejsem MacGyver. Nevidím všechno a neumím dělat všechno. Ještě jsem (ze záznamu) neviděl ani gól, ani ten incident," odmítal se ke sporným situacím ihned po zápase vyjadřovat trenér Barcelony Luis Enrique.

Ten pravděpodobně nebyl dobře naladěný proto, že katalánský celek si z Valencie nakonec odvezl jen bod, o vyrovnání se totiž čtyři minuty před koncem postaral Santi Mina. Domácí útočník naopak rozveselil nového trenéra týmu Garyho Nevilla, který se týmu ujal ihned po zápase.

Valencia je ve španělské nejvyšší soutěži osmá, Barcelona na čele vede před Atlétikem už jen o dva body. Čtyři na Barcu ztrácí Real Madrid.

Reklama

Související témata: