Hlavní obsah

Barcelona - La Coruňa 2:2Barcelona ztratila dvoubrankové vedení s La Coruňou

Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony ztratili v zápase 15. kola španělské ligy s Deportivem La Coruňa dvoubrankové vedení a doma pouze remizovali 2:2. Oba týmy tak prodloužily své série bez porážky: Barcelona bodovala poosmé v řadě, soupeř neprohrál posledních šest utkání. V čele tabulky má katalánský celek tříbodový náskok na druhé Atlético Madrid, které má nedělní zápas s Bilbaem k dobru.

Foto: Juan Medina, Reuters

Lionel Messi v ligovém utkání s La Coruňou.

Článek

Barcelona po prvním poločase vedla 1:0 poté, co z přímého kopu dal argentinský kanonýr Messi pátý ligový gól v sezoně. Po přestávce se hrála mnohem vyrovnanější partie, přesto domácí dokázali navýšit náskok. Znovu u toho byl Messi, když asistoval Rakitičovi, na jehož střelu zpoza vápna byl gólman Lux krátký.

La Coruňa ale v poslední čtvrthodině zabrala a na zisku bodu měl velkou zásluhu útočník Pérez. Nejprve sám skóroval a potvrdil střeleckou formu: v tomto ročníku La Ligy zaznamenal už 11 branek. V 86. minutě pak asistoval u gólu Bergantinose.

Deportivu se stejný kousek povedl podruhé v tomto roce. V květnovém duelu na stadionu Camp Nou také La Coruňa prohrávala o dvě branky a nakonec remizovala 2:2, i tehdy jednou skóroval Pérez.

Na čtvrtém místě i po 15. kole zůstane Celta Vigo, která porazila zásluhou Aspase Espaňol Barcelona 1:0. Těsné vedení udržela i přesto, že téměř celý druhý poločas hrála v deseti po vyloučení záložníka Hernándeze.

Španělská fotbalová liga - 15. kolo:
FC Barcelona - La Coruňa 2:2 (39. Messi, 62. Rakitič - 77. Pérez, 86. Bergantinos)
Levante - Granada 1:2 (66. Simao - 50. a 89. Penaranda)
Vigo - Espaňol Barcelona 1:0 (42. Aspas)
FC Sevilla - Sporting Gijón 2:0 (75. z pen. a 80. Gameiro)
Las Palmas - Betis Sevilla 1:0 (90.+3 Willian).

Reklama

Související témata: