Hlavní obsah

Villarreal - Real Madrid 1:0Plzeň nezdolali, ale Ronalda a spol. fotbalisté Villarrealu porazili

Aktualizováno

Fotbalisté Atlética Madrid využili ztráty Barcelony a po výhře 2:1 nad Bilbaem ji dostihli v čele ligové tabulky. Na druhém místě jsou jen vinou horšího skóre. Naopak manko třetího Realu Madrid na oba týmy se po prohře ve Villarrealu 0:1 zvýšilo na pět bodů.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Fotbalisté Villarrealu se radují z gólu proti Realu Madrid.

Článek

Atlético v 27. minutě neuhlídalo při rohu Aymerica Laporteho a pustilo Bilbao do vedení, ještě v nastavení prvního poločasu však srovnal rovněž po rohovém kopu Saúl Ňíguez. Po přestávce pak zpoza vápna zamířil nechytatelně Antoine Griezmann a zajistil svému týmu pátou výhru za sebou.

Villarreal, který ve čtvrtek remizoval v základní skupině Evropské ligy 3:3 v Plzni, začal proti Realu zostra. Ve třetí minutě nastřelil Jonathan dos Santos tyč, v osmé už byl přesnější Roberto Soldado, který zužitkoval rychlou akci po chybě v rozehrávce madridského týmu.

Po hodech v Lize mistrů přišel půst

Bílý balet si hlavně ve druhém poločase vypracoval šance na vyrovnání, ale na rozdíl od úterního střeleckého představení 8:0 v domácím duelu Ligy mistrů s Malmö se nedokázal gólově prosadit.

Nový kouč Valencie Gary Neville se v ligové premiéře výhry nedočkal, podobně jako při svém pohárovém debutu ve středu v Lize mistrů proti Lyonu (0:2). K remíze 1:1 s Eibarem navíc jeho týmu pomohli nechtěně vlastním gólem těsně před koncem David Juncá i záložník baskického týmu Saúl Berjón, který předtím neproměnil penaltu.

Španělská fotbalová liga - 15. kolo:
Las Palmas - Betis Sevilla 1:0 (90.+3 Willian José)
Vallecano - Málaga 1:2 (6. Guerra - 59. Charles, 87. Čop)
Eibar - Valencie 1:1 (45. Enrich - 85. vlastní Juncá)
Atlético Madrid - Bilbao 2:1 (45.+2 Ňíguez, 67. Griezmann - 27. Laporte)
Villarreal - Real Madrid 1:0 (8. Soldado)

Reklama

Související témata: