Hlavní obsah

Ronaldo popřel, že by Beníteze odstřelili hráči. Ale Zidana chápeme víc, dodal

Madrid/Praha

Druhý zápas, druhé vítězství a znovu pět nastřílených gólů. Nový kouč Zinédine Zidane probudil fotbalový Bílý balet k životu, to je bez diskuse. „S příchodem Zidana vidím změnu k lepšímu,“ potvrzoval po nedělní výhře 5:1 nad Sportingem Gijón hvězdný útočník madridského velkoklubu Cristiano Ronaldo. „Jsme ale teprve na začátku a musíme v tomto trendu pokračovat. Čeká nás ale ještě hodně práce,“ glosoval svých druhých devadesát minut v roli hlavního kouče Realu sám Zidane.

Foto: Andrea Comas, Reuters

Kouč Realu Madrid Zinédine Zidane a zraněný Karim Benzema.

Článek
Fotogalerie

Sedmdesát tisíc diváků na Santiago Bernabéu sledovalo demolici dalšího soupeře Realu. Před týdnem vyprovodil Bílý balet s pětigólovým přídělem La Coruňu, tentokrát dostal pět branek Gijón. Ještě víc než góly však nadchl fanoušky fotbal, který Real pod novým koučem Zidanem předvádí.

Zizou změnil duch mužstva

„Oba trenéři chtěli to nejlepší pro náš klub, ale Zizou má naše větší pochopení a víc si rozumíme. Neptejte se mě proč, prostě to tak je," vykládal Cristiano Ronaldo novinářům po výhře 5:1, o kterou se tentokrát postaral i on dvěma góly.

„Změnil prostě duch našeho mužstva," naznačil, v čem spočívá největší proměna Realu.

Vehementně však popíral, že by za předčasným koncem předchozího kouče Rafaela Beníteze byl vzdor hráčské kabiny. „Neměl jsem s ním žádný problém a jako vždy a v každé situaci dělal svou práci nezávisle na něm. Ale k Zidanovi cítím větší empatii. I proto, že v něm vidím věci a myšlenky, které měl Carlo Ancelotti," narážel na oblíbeného italského kouče, jemuž dělal Zidane asistenta a mnohé z jeho trenérské filozofie zákonitě přebral.

„Mají podobný přístup i obdobnou přípravu, mnohé je opravdu spojuje. V práci je Zizou vážný, mimo hřiště ale zábavný, takže je hráčům blíž. A také vidí fotbal jinak, než ho viděl Benítez, což je ale také normální," srovnával Ronaldo trojici trenérů, která madridským klubem v rychlém sledu prošla.

Zidane získal u fanoušků plusové body i tím, že se nebál nasadit do prvních dvou zápasů trojici hvězdných útočníků vedle sebe. Ronaldo, Benzema a Bale se mu za to odměnili kanonádou a deseti góly, které nastříleli.

Zidane netají, že chce titul

„Všichni tři jsou velmi dobří, což pro mě nebylo a není žádné překvapení. S jejich výkonem jsem byl opět velmi spokojený. Hráli výborně nejen dopředu, ale pracovali dobře i při plnění defenzivních úkolů, což je také důležité," kvitoval Zidane výkon svého tria. Radost mu kazilo jen to, že zraněný Bale zápas nedohrál a už o půli musel střídat, po změně stran pak musel ze hřiště i Benzema.

„Karim je jen nakopnutý, ale Garethovo zranění je zřejmě vážnější. Až důkladné lékařské vyšetření a rentgen nám ovšem řekne víc."

Zidane byl samo sebou spokojen nejen s ofenzivním triem, ale s celým mužstvem. „Není snadné vstřelit pět gólů a navíc ve dvou zápasech po sobě. My měli proti Gijónu fantastický úvod, takže se nám to povedlo," připomínal, že jeho svěřenci vedli 4:0 už po osmnácti minutách.

„Celý první poločas jsme odehráli výborně, ale musím opakovat, že jsme teprve na začátku a že nás ještě čeká spousta práce. A to všechno proto, abychom si došli pro mistrovský titul. To je to hlavní, čeho chci s Realem dosáhnout," netají se Zidane svými trenérskými ambicemi.

Reklama

Související témata: