Hlavní obsah

Barcelona - Atlético 2:1Messi přežil útok soupeře ve zdraví a řídil barcelonský obrat proti Atlétiku

Barcelona
Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony jsou zase o krok blíž zisku mistrovského titulu. Katalánský celek v sobotním duelu 22. kola La Ligy porazil Atlético 2:1 a na madridského protivníka si v tabulce vytvořil tříbodový náskok, navíc má ještě zápas k dobru. Colchoneros dohrávali na Camp Nou bez dvou vyloučených Felipeho Luíse a Diega Godína, přičemž hlavně zákrok brazilského beka málem vážně ohrozil kariéru barcelonské hvězdy Lionela Messiho.

Foto: Albert Gea, Reuters

Úspěšný střelec Lionel Messi a jeho barcelonský spoluhráč Neymar (vlevo) se radují z vyrovnávací branky proti Atlétiku Madrid.

Článek
Fotogalerie

Barcelona vyhrála nad Atlétikem i pošesté v řadě, posledních pět utkání však zvládla vždy jen o gól. A ani tentokrát se výhra svěřenců Luise Enriqueho nerodila snadno. Už v 10. minutě zakončil rychlý protiútok Koke a madridský celek byl ve výhodě.

Pak ale začalo úřadovat elitní barcelonské komando Messi, Neymar a Suárez. Argentinský útočník dostal po půlhodině hry prostor ve vápně a dokonale zužitkoval pas z levé strany od Alby a jeho střelu už gólman Oblak nezastavil. Barcelona byla v tempu a bušila do hostující obrany, která velký tlak neustála. V 38. minutě se výtečně zorientoval Luis Suárez a umístěnou střelou na vzdálenější tyč zajistil Barceloně vítězství. Trojice hvězdných kanonýrů už v letošní sezóně nastřílela dohromady 67 gólů.

Rušno bylo těsně před poločasem. Hostující Filip Luís ošklivým šlapákem sestřelil u autové čáry Messiho, byl ihned vyloučen a u střídaček se strhla velká strkanice. Atlético mohlo po pauze i v deseti srovnat, ale obrovskou šanci Griezmanna vychytal barcelonský gólman Bravo. V 65. minutě ještě dostal přísnou druhou žlutou kartu stoper Godín a Atlétiku už v závěru chyběly síly, aby alespoň vyrovnalo.

Na aktuálně třetí Real Madrid se bodově dotáhl Villarreal, který před vlastním publikem zdolal Granadu 1:0. Jediný gól vstřelil v 55. minutě z penalty Bruno. Žlutá ponorka bodovala v devátém utkání v řadě.

Španělská fotbalová liga - 22. kolo:
FC Barcelona - Atlético Madrid 2:1 (30. Messi, 38. Suárez - 10. Koke; ČK: 44. Felipe Luís, 65. Godín)
Eibar - Málaga 1:2 (90.+4 Bastón - 45. Juanpi, 90.+1 Santa Cruz)
Getafe - Bilbao 0:1 (24. Williams)
Villarreal - Granada 1:0 (55. Bruno z pen.)
Real Sociedad - Betis 2:1 (18. Prieto, 33. Martínez - 51. Castro)

Reklama

Související témata: