Hlavní obsah

Ronaldo po hattricku velebil Zidana: Odvádí v Realu fenomenální práci

Madrid/Praha

Fanoušci Bílého baletu vrní blahem. Třetí zápas Realu pod vedení Zidana na domácím hřišti, třetí vysoké vítězství. A tentokrát nikoli jen s pěti, ale dokonce šesti vstřelenými góly, protože barcelonský Espaňol odjel ze Santiago Bernabéu v nedělním duelu 22. kola španělské fotbalové ligy s pořádným výpraskem. „To trenér odvádí fenomenální práci a přichází se stále novými nápady. Proto se cítíme a hrajeme mnohem lépe,“ pěl na Zidana ódy Cristiano Ronaldo, který k demolici protivníka přispěl hattrickem.

Foto: Juan Medina, Reuters

Cristiano Ronaldo z Realu Madrid oslavuje vstřelený hattrick v utkání proti Espaňolu Barcelona.

Článek

Na domácím hřišti není pod Zidanem madridský Real skutečně k zastavení. La Coruně a Gijonu nasázel v předchozích zápasech po pěti gólech, Espaňol si jich v neděli odvezl šest. A to přesto, že v sestavě Bílého baletu chyběl kanonýr posledních týdnů Gareth Bale, který je stále zraněný a jehož nahradil James Rodríguez.

Ronaldo ho však dokonale zastoupil a třemi trefami dokázal, že se mu zase vrací střelecká forma. „Zvykli jsme si, že Cristiano dává spoustu gólů a trefí se v každém utkání. Když nedá minimálně tři za zápas, je to v očích některých lidí špatné a neudělal vše, co mohl," vykládal na tiskové konferenci po demolici Espaňolu trenér Zinedine Zidane.

„Ale pro mě nepředstavuje problém, když se snad v některém střetnutí střelecky neprosadí. Ronaldo je velice ambiciózní, v přípravě tvrdě pracuje a na hřišti odvádí spoustu práce bez míče i v defenzívě," vracel Zidane své největší hvězdě komplimenty.

Ronaldo: Hrajeme stále lépe

Pochopitelně navýsost spokojený, že našla zase střeleckou mušku, což je před pokračováním španělské ligy i blížícími se osmifinálovými zápasy Ligy mistrů s AS Řím víc než povzbudivé.

„V příštích týdnech bude ještě lepší," tvrdil Zidane přesvědčivě.

„Hrajeme stále lépe a neustále se zlepšujeme všichni, protože máme chuť tvrdě pracovat," připomínal Ronaldo proměnu, která se s Realem udála pop odvolání Beníteze a příchodu Zidana.

„Výsledek zápasu s Espaňolem vypadá na jednoduché vítězství, ale zase tak snadné to nebylo. Pravdou ale je, že teprve až narazíme na silnější soupeře, uvidíme, jak jsme na tom doopravdy," vykládal Ronaldo před kamerami Movistar, přičemž neustále velebil trenérovu práci a gejzír nápadů, které do přípravy i zápasů přináší.

Vyhraje Real Madrid letos španělskou ligu?
Ano
37,5 %
Ne
62,5 %
Celkem hlasovalo 4564 čtenářů.

Reklama