Hlavní obsah

Espaňol - R. Sociedad 0:5Espaňol schytal ve španělské lize další debakl, tentokrát od San Sebastianu

Fotbalisté Espaňolu prožívají těžké období. Ve španělské La Lize, v níž na konci ledna utrpěli vysokou porážku 0:6 na půdě favorizovaného Realu Madrid, schytali další debakl. V pondělní dohrávce 23. kola prohráli před domácím publikem s Realem Sociedad vysoko 0:5, když se dvakrát trefil brazilský útočník Jonathas.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Realu Sociedad Jonathas (vlevo) slaví se spoluhráčem Mikelem Oyarzabalem gól proti Espaňolu Barcelona.

Článek

Oba týmy se nacházejí blízko sestupového pásma a záchranářský duel zvládli v pondělí mnohem lépe hosté. Na hřišti Espaňolu měli skvělý úvod. Mexičan Vela uvolnil po pěti minutách hry Jonathase, který si bez potíží poradil s vyběhnuvším gólmanem Arlauskisem. Uběhly jen tři minuty a San Sebastian udeřil podruhé. Parádní balón obdržel tentokrát sám Vela, jenž elegantním lobem upravil na 2:0 pro hosty.

Zaskočení hráči Espaňolu se na snížení stavu nezmohli, naopak po přestávce pokračovali hosté v brankostroji. V rozmezí 52. a 57. navýšili vedení Oyarzabal a Reyes. Vítězství San Sebastianu pak ještě v samém závěru zpečetil z dorážky Jonathas.

Espaňol je po dalším výprasku nadále v akutním ohrožení sestupu. Aktuálně osmnácté Las Palmas na něj ztrácí pouze jeden bod. Naopak Real Sociedad navázal na poslední vítězství nad Betisem (2:1) a poskočil v tabulce na jedenácté místo. Před svým dnešním soupeřem má momentálně pětibodový náskok.

Španělská fotbalová liga - 23. kolo:
Espaňol Barcelona - San Sebastian 0:5 (5. a 89. Jonathas, 8. Vela, 52. Oyarzabal, 55. Reyes).

Reklama

Související témata: