Hlavní obsah

Barcelona - Sevilla 2:1Barcelona otočila bitvu se Sevillou a prodloužila sérii utkání bez porážky

Barcelona
Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony otočili zápas 26. kola španělské ligy s FC Sevilla a zvítězili 2:1. V čele tabulky mají náskok osmi bodů na druhé Atlético Madrid. Katalánský celek prodloužil sérii bez porážky na 34 soutěžních utkání, čímž vyrovnal rekord Realu Madrid ze sezony 1988/89. V lize Barcelona zvítězila devětkrát za sebou se skóre 29:6.

Foto: Albert Gea, Reuters

Barcelonský Lionel Messi při utkání se Sevillou.

Článek

Zápas proti Seville začal pro úřadujícího mistra smolně. Ve 14. minutě Messi zakroutil rohový kop na tyč, míč se odrazil k Suárezovi a ten trefil břevno. O chvíli později navíc otevřel skóre po Trémoulinasově centru nikým nehlídaný Vitolo.

V 31. minutě vyrovnal Messi, který vstřelil šestý soutěžní gól z přímého kopu v této sezoně, což se žádnému jinému hráči ve španělské lize nepovedlo. Krátce po změně stran domácí dokonali zvrat, po rychlé kombinaci uvnitř pokutového území Sevilly se prosadil poprvé v tomto ročníku La Ligy stoper Piqué.

Villarreal porazil předposlední Levante 3:0 a přiblížil se k třetímu Realu na rozdíl dvou bodů. Domácí vstřelili všechny branky po protiútocích. Skóre otevřel ve 12. minutě útočník Baptistao, který po Brunově pasu za obranu z úhlu překonal gólmana Marina. Na dalších dvou trefách měl zásluhu Adrián, který nejprve asistoval Castillejovi u jeho prvního zásahu za Villarreal a krátce po změně stran sám upravil na 3:0.

Pokud by Villarreal udržel stávající formu, mohl by ohrozit stálou nadvládu tria Barcelona, Atlético a Real Madrid. To se naposledy povedlo Valencii v sezoně 2011/12, kdy skončila třetí. "Žlutá ponorka", která ve čtvrtek vyřadila ve 2. kole Evropské ligy Neapol, bodovala v 13. zápase domácí nejvyšší soutěže za sebou a posedmé v řadě udržela na svém stadionu čisté konto.

Španělská fotbalová liga - 26. kolo:
Villarreal - Levante 3:0 (12. Baptistao, 30. Castillejo, 48. Adrián)
Valencie - Bilbao 0:3 (73. Merino, 77. Muniain, 80. Aduriz)
La Coruňa - Granada 0:1 (24. El Arabi z pen.)
FC Barcelona - FC Sevilla 2:1 (31. Messi, 48. Piqué - 20. Vitolo)

Reklama

Související témata: