Hlavní obsah

Frustrovaní Zidane a Ronaldo po prohraném derby nadávali. Kapitán hvězdu káral

Co je pro Real Madrid horší než prohrát s Barcelonou? Ještě větší potupou je porážka v derby s městským rivalem Atlétikem, navíc na domácím stadiónu San Bernabeu. „Bílý balet“ to potkalo v sobotu večer ve 26. kole španělské ligy a nový kouč Zinedine Zidane po osmi soutěžních zápasech bez prohry poprvé okusil hořkost porážky a ještě v derby... „Když prohrajete doma derby, je to v prd..i,“ cituje jeho vyjádření po utkání list As.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Cristiano Ronaldo z Realu Madrid při derby s Atlétikem.

Článek

Legenda Realu však vzala odpovědnost na sebe. „Té se nezříkám, leží na mně. Ale když hrajete proti soupeři, který ve středu hrál Ligu mistrů, musíte udělat víc a rozkmitat nohy. To jsme neudělali. Nejsem s naším výkonem spokojený a jsem z něj nešťastný. Problém nebyl ve fyzické kondici, ale v psychice hráčů," dodal.

Rychle musí zapomenout

Podle Zidana musí Real rychle na potupu zapomenout. „Ani se mě neptejte na ligu, ta je ztracená. Už v pátek jsem řekl, že pokud ztratíme body, bude to už hodně obtížné. To platí. Teď je důležité myslet dopředu, na další zápas. Musíme udělat všechno proto, abychom vyhrávali, jinak bude ztracená celá sezóna. Dostali jsme tvrdý úder, ale musíme jít dál. Máme před sebou ještě Ligu mistrů," konstatoval Zidane.

I když hráčům vytkl špatný výkon v derby, neodepisuje je. „Mám v hráče plnou důvěru, bez ohledu na to, že jsem od nich v tomto utkání očekával jiný výkon. Nebudu bláznit a měnit sestavu. Bohužel jsme kvůli zraněním museli střídat Benzemu, který má problémy s podkolenní šlachou. Za hráči však za všech okolností stojím a oni za mnou. Bez ohledu, jak sezóna dopadne, dojde ke změnám v mužstvu a může přijít i jiný trenér," pravil Zidane a uvědomil si také, co řekl v úvodu: „Omlouvám se za to slovo. Musíme se chovat jako profesionálové. Kritizovat hráče je součástí práce trenéra. Pokusím se najít řešení, uvidíte ho už ve středu v ligovém utkání s Levante."

Cristiano urazil mladé spoluhráče

V mixzóně po zápase pustil uzdu emocím i Cristiano Ronaldo. „Když se prohraje, dáváte mi tu ve Španělsku posr..ý otázky. Vadí mi, že výkonnost Realu šla dolů. Kdyby byli všichni spoluhráči na mojí úrovni, tak jsme první. Rád hraji s Balem, Benzemou, Marcelem. Ti jsou nejlepší. Nevím, jestli jsme měli špatnou přípravu. Máme spoustu zraněných. Nechci znevažovat kohokoliv ze spoluhráčů, ale Jessé, Lucas Vázquez, Kovačič tak dobří prostě nejsou. Tím nechci říct, že jsou špatní," rozpovídal se viditelně frustrovaný Ronaldo.

„Zdá se, že je to opravdu v prd..i. Čísla nelžou, statistiky neoklamete. Je to při pohledu na tabulku jednoduché počítání. Chcete-li vyhrát soutěž, potřebujete mít ty nejlepší. Ti jsou zranění, i když si nemyslím, že by měl hráč přestat hrát, hned když ho něco zabolí. Ligu nevyhrajeme, což je neúspěch. Barcelona už má příliš velký náskok. Trenér Zidane za to nemůže, dělá dobře svoji práci, je optimistický, jsem rád, že s ním mohu pracovat. V Lize mistrů, když vidíte náš tým, jsme na tom dobře. Nevím, proč to nefunguje ve španělské lize. Šance si vytváříme, ale nedáváme je. I s Atlétikem jsme jich měli víc. Teď se musíme soustředit na Ligu mistrů a vyhrát ji, ta španělská je z našeho pohledu v prd..i," konstatoval Ronaldo.

Kapitán Ramos se zastal spoluhráčů

Ronaldova kritika rozhodně náladě v kabině Realu nepomohla. Situaci se snažil zachránit kapitán týmu Sergio Ramos. „Cristiano si samozřejmě může říkat, co chce, ale jeho slova nebyla vhodná. Myslím si, že je tak zle nemyslel," omlouval a zároveň diplomaticky pokáral největší hvězdu týmu jeho kapitán. A hned dodal: „Jako kapitán jsem na všechny svoje spoluhráče hrdý. Mám radost z talentů, jako jsou Jessé nebo Lucas Vázquez. A myslím si, že Cristiano je na tom stejně. Prostě byl zklamaný z prohry v derby. To jsme všichni, ale on to nesl hůř. A jestliže zpochybnil i zranění a přístup, také to nemyslel zle. V kabině takhle nemluví."

Ramos v Ronaldově kritice nevidí pro rozpad kabiny nebezpečí. „Vůbec ne. Vyříkáme si to za zavřenými dveřmi. Cristiano ví, co řekl a vysvětlí, jak to myslel. Prostě se špatně vyjádřil, to se stává. V těžkých chvílích musíme držet při sobě. Ano, v domácí lize je boj o titul asi ztracený, ale máme tu Ligu mistrů a v ní musíme uspět a sezónu zachránit," zdůraznil Ramos.

Reklama

Související témata: