Hlavní obsah

Las Palmas - Real Madrid 1:2Casemiro rozhodl v samém závěru o výhře Realu v Las Palmas

Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid zvítězili v nedělním utkání 29. kola španělské ligy na hřišti Las Palmas 2:1, na vedoucí Barcelonu ztrácejí znovu 12 bodů a za městským rivalem Atlétikem zaostávají o čtyři body. O třetí výhře Realu v řadě rozhodl minutu před koncem Casemiro. FC Sevilla vyhrál třinácté domácí utkání v řadě, když porazil 4:2 čtvrtý Villarreal a z pátého místa na něj ztrácí pět bodů. Villarreal z posledních tří duelů získal pouze bod a za Realem zaostává už o deset bodů.

Foto: Juan Medina, Reuters

Záložník Realu Madrid Casemiro (vpřed) slaví gól na hřišti Las Palmas.

Článek

Bílému baletu se v této sezóně daří skórovat ze standardních situací. Potvrdil to v 24. minutě zápasu v Las Palmas, kde po Iscově rohovém kopu hlavou překonal gólmana Varase kapitán Ramos.

Las Palmas, povzbuzené předchozími třemi výhrami, působilo aktivně a několikrát se dostalo do šance na vyrovnání, jenže hosty dlouho držel kostarický gólman Navas. Tři minuty před koncem ale vyrovnal Willian José, který v sezóně 2013/14 působil právě v Realu, ač hrál zejména druhou ligu za B-tým.

Dvě minuty nato ale vrátil vedení hostům znovu po rohovém kopu Casemiro, který vstřelil svůj premiérový gól v dresu Realu. Pro "Bílý balet" to byla 22. branka po standardce v této sezóně, víc jich nedokázal dát žádný jiný klub z pěti elitních evropských lig.

Sevilla si poradila s Villarrealem

Sevilla se dostala do vedení v 23. minutě, když se po Gameirově pasu prosadil Iborra. Útočník Villarrealu Bakambu ale potvrdil dobrou formu a ke dvěma trefám ze čtvrtečního duelu osmifinále Evropské ligy s Leverkusenem (2:0) přidal stejný počet branek ještě v prvním poločase v Seville.

Další obrat ale následoval po změně stran. Vlastního brankáře nejprve nešťastně překonal obránce Villarrealu Ruíz, v 65. minutě pak vstřelil vítězný gól střelou z dálky ukrajinský reprezentant Konopljanka.

Žluté ponorce k vyrovnání nepomohla ani závěrečná přesilovka po Banegově vyloučení. V nastavení naopak pojistil tříbodový zisk domácích Reyes.

Španělská fotbalová liga - 29. kolo:
Levante - Valencie 1:0 (65. Rossi)
FC Sevilla - Villarreal 4:2 (23. Iborra, 51. vlastní Ruíz, 65. Konopljanka, 90.+1 Reyes - 29. a 37. Bakambu)
Bilbao - Betis Sevilla 3:1 (34. a 50. Sabin, 44. Rico - 85. Castro)
Las Palmas - Real Madrid (87. Willian José - 24. Ramos, 89. Casemiro)

Reklama

Související témata: