Hlavní obsah

Messi řádil. Má však i rekord, o který nestál

Barcelona

Posunuje spousty rekordů do neuvěřitelných parametrů. V sobotu však Lionel Messi vytvořil jeden, o který jistě nestojí. V duelu španělské fotbalové ligy proti Getafe, ve kterém gólem a třemi asistencemi řídil vysokou výhru Barcelony 6:0, neproměnil pokutový kop. Byl celkově osmý v La Lize v dresu katalánského giganta, což se v historii klubu žádnému jinému hráči „nepovedlo“.

Foto: Albert Gea, Reuters

Útočník Barcelony Lionel Messi během utkání s Getafe.

Článek

„Penalty nám nejdou celkově. Ale když dáte šest gólů ze hry, nemrzí vás to tolik," uvedl trenér Barcelony Luis Enrique. Fenomenální Argentinec trumfl někdejšího útočníka Barcy Samuela Eto'a, který při angažmá na Nou Campu nedal o jeden pokutový kop méně.

Rekord v této disciplíně si připsala také samotná Barcelona, neboť proti Getafe to byla osmá neproměněná penalta v jedné sezóně. V historii španělské ligy neměl žádný tým horší bilanci. Ovšem pokutové kopy jsou jen miniaturní vadou na kráse Messiho i katalánského válce.

Cítí pohodu

Soupeře drtí i tak, Messi a spol. v sobotu vykouzlili další z řady báječných představení. „Mám tu čest trénovat jedinečný tým. Jsou chvíle, kdy se zdá, že neexistuje nic, čím by soupeř mohl vzdorovat," rozplýval se Enrique.

A to si ještě proti Getafe dovolil luxus, když na lavičce nechal Luise Suáreze, Daniho Alvese a Ivana Rakitiče. Dopřál jim odpočinek před domácí odvetou osmifinále Ligy mistrů proti Arsenalu (v Londýně vyhrála Barcelona 2:0).

„Pro trenéra je ideální, když ví, že může nechat ulevit některým oporám, aniž by týmu ubral na síle," pochvaloval si Enrique. Jeho mužstvo vyhrálo 18 zápasů z posledních dvaceti (zbylé dva zremizovalo) při skóre 66:11. Devět kol před koncem vede domácí soutěž o parník, na druhé Atlético Madrid má náskok osmi bodů. Dá se tedy s nadsázkou říct, že se již může připravovat na další ročník. „Cítíme pohodu, přejeme si, aby se nás držela do konce sezóny," dodal Enrique.

Reklama

Související témata: