Hlavní obsah

Villarreal - Barcelona 2:2Soupeř Sparty v Evropské lize remizoval s Barcelonou

Aktualizováno

Soupeř fotbalistů Sparty ve čtvrtfinále Evropské ligy Villarreal stáhl dvoubrankové manko a ve 30. kole španělské ligy remizoval v sobotu s Barcelonou 2:2. Katalánský celek je v čele tabulky o devět bodů před druhým Atléticem Madrid, jehož městský rival Real na něj po výhře 4:0 nad FC Sevilla ztrácí pouze bod.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Antonio Rukavina z Villarrealu (vlevo) se snaží obrat Luise Suáreze z Barcelony.

Článek

Villarreal vstoupil do utkání aktivně a už v první minutě se dostal do šance, Trigueros ale trefil tyč. Gól nedal ani z další akce Bakambu. Skóre otevřela ve 20. minutě Barcelona, když se z dorážky prosadil Rakitič.

Pět minut před přestávkou fauloval brankář "Žluté ponorky" Asenjo ve vápně Neymara a sám brazilský útočník proměnil nařízenou penaltu. Barcelona kopala v této sezoně La Ligy už 16 pokutových kopů, což je nejvíce od ročníku 1986/87, kdy stejný počet penalt zahrával Betis Sevilla. Katalánci ale využili pouze polovinu z nich.

V 57. minutě se dostal do šance domácí Suárez, jeho pokus brankář Bravo vyrazil pouze k Bakambuovi a čtyřiadvacetiletý útočník potvrdil výbornou formu: v posledních čtyřech soutěžních zápasech nastřílel pět gólů.

Vyrovnání domácím zajistil nešťastným vlastním gólem obránce Barcelony Mathieu. Úřadující mistr tak prodloužil sérii bez porážky na 39 soutěžních duelů, třináctou ligovou výhru v řadě však nepřidal.

Trenér Villarrealu poslal do hry sestavu Asenjo - Gaspar, Bailly, Ruíz, Rukavina - Castillejo, Trigueros, Bruno, D. Suárez (74. Pina) - Soldado (83. Baptistao), Bakambu (71. Adrián).

Bale je nejlepším britským střelcem La Ligy

Poprvé od 17. ledna nastoupilo za Real útočné trio Bale-Benzema-Ronaldo a už v šesté minutě spolupráce prvních dvou jmenovaných vyústila v branku. Po Baleově centru se z dvanácti metrů prosadil Benzema, který oslavil jubilejní 250. gól v kariéře a s 20 brankami v této sezóně je nejlepším francouzským střelcem v rámci pěti evropských elitních lig.

V 27. minutě mohl vyrovnat Gameiro, který se postavil k pokutovému kopu, nařízenému po faulu Varaneho. Navas ale penaltu zneškodnil, což se mu povedlo potřetí v sezóně. Stejnou možnost v 57. minutě nevyužil na druhé straně Ronaldo, který v tomto ročníku La Ligy neproměnil pokutový kop už třikrát, což se mu stalo poprvé.

Portugalský reprezentant si ale spravil chuť o chvíli později, když zužitkoval Danilův centr. Po dvou minutách přidal po Benzemově přihrávce třetí gól Bale a stal se nejúspěšnějším britským střelcem ve španělské lize: s 43 trefami překonal Garyho Linekera, jenž působil v Barceloně. V závěru upravil na 4:0 Jesé.

Španělská fotbalová liga - 30. kolo:
Espaňol Barcelona - Bilbao 2:1 (54. Diop, 57. Caicedo - 20. Eraso)
Villarreal - FC Barcelona 2:2 (57. Bakambu, 63. vlastní Mathieu - 20. Rakitič, 41. Neymar z pen.)
Valencie - Vigo 0:2 (80. Guidetti, 84. Mallo)
Real Madrid - FC Sevilla 4:0 (6. Benzema, 64. Ronaldo, 66. Bale, 86. Jesé)

Reklama

Související témata: