Hlavní obsah

Další pocta pro zesnulého Cruyffa? V Barceloně uvažují o přejmenování Camp Nou

Barcelona

Zatím to je hudba budoucnosti, ale již za pár týdnů či měsíců se může proměnit v realitu. Fanoušci nebudou znát největší evropský fotbalový stadión v Barceloně jako Camp Nou, nýbrž Estadio Johan Cruyff. Informoval o tom server katalánského listu Sport, který se specializuje na žhavé novinky z tábora úřadujícího vítěze Ligy mistrů.

Foto: Albert Gea, Reuters

Barcelonští fanoušci vzpomínají na svou legendu Johana Cruyffa.

Článek
Fotogalerie

Výtečný fotbalista Johan Cruyff.

V Amsterdamu se rozloučili s Johanem Cruyffem.

Legendární Nizozemec Cruyff zemřel ve čtvrtek ve věku 68 let na rakovinu plic. Bohatou část své fotbalové i trenérské kariéry strávil právě v Barceloně, kde našel druhý domov. S Blaugrana získal jako hráč dvě velké trofeje, jako kouč se jedenáctkrát radoval ze zisku některého poháru.

V úterý klubové představenstvo rozhodne, jaké další pocty se Cruyff dočká. Ve hře je i přejmenování stadiónu, které na webových stránkách Sportu podpořilo 65 procent příznivců.

Existují ale i jiné možnosti - například může před Camp Nou zniknout i socha nizozemské legendy v životní velikosti.

Cruyff byl donedávna nejúspěšnějším trenérem v historii katalánského velkoklubu. Překonal ho až jeho někdejší svěřenec Josep Guardiola, který získal dohromady 15 primátů. Po někdejším útočníkovi v blízké době přejmenují i nizozemský národní stadión v Amsterdamu.

Měl by se barcelonský stadión přejmenovat po Johanu Cruyffovi?
Ano
21,7 %
Ne
78,3 %
Celkem hlasovalo 1840 čtenářů.

Reklama

Související témata: