Hlavní obsah

Náš útočný trojzubec je v dobré formě, hájí kouč Barcelony své hvězdy, které selhaly s Realem

„Zapomeňte na El Clásico,“ nakázal svým hráčům kouč Barcelony Luis Enrique. „Pro mě už je to minulost, něco, co neexistuje,“ tvrdil, že na sobotní prohru s Realem zapomněl, protože teď se upíná na jiný šlágr. První čtvrtfinálovou konfrontaci Ligy mistrů s dalším madridským rivalem Atlétikem. Žádný div, když vzpomínky na to, jak před dvěma lety právě Atlético vyřadilo Barcelonu z Champions League jsou stále živé.

Foto: Juan Medina, Reuters

Barcelonský Lionel Messi při utkání s Realem Madrid.

Článek

Tvrdí, že El Clásico už pro něho neexistuje, ale své hráče musí bránit. Hlavně hvězdné trio „MSN", tedy Messiho, Suáreze a Neymara, na které se snesla kritika, že se proti Realu střelecky neprosadilo a i výkonem zůstalo daleko za očekáváním.

Neházejte na ně vinu, žádal kouč

„Jsou to nejlepší útočníci na světě, ale nejsou to stroje. To, čeho jsme dosáhli, není pouze jejich zásluha, proto není jen jejich vinou, když věci nejdou tak, jak jsme si představovali," hájil Enrique své snajpry, kteří v letošní sezóně nasázeli soupeřům ve všech soutěžích už 107 gólů, ale v konfrontaci s Realem vyšli naprázdno.

Stejně tak musel hájit tureckého legionáře Ardu Turana, jenž přišel na hřiště za nerozhodného stavu 1:1 a zanechal svůj autogram pod rozhodujícím gólem Ronalda.

„Bylo by hloupé házet prohru na jednoho hráče, proto ho nemůžete vinit, že jsme prohráli. Rakitič už měl žlutou kartu a protože hrozilo, že dostane další a bude vyloučen, vystřídal jsem ho. Arda ovšem přišel v nejhorším možném okamžiku. Real by ale skóroval stejně," zastával se trenér Barcelony Ardy Turana, protože i na něho a jeho díl viny přišla před dnešním čtvrtfinále s Atlétikem také řeč.

Barcelona do něho půjde jako favorit, protože v šesti posledních utkáních měla vždy navrch. Vyhrát i po sedmé, vytvořila by nový rekord ve vzájemných kláních s Atlétikem.

Série a rekordy neznamenají nic

„Na statistiky a rekordní zápisy nemyslíme, stejně jako nemyslíme na to, že prohrou s Realem skončila naše série 39 zápasů bez prohry. Rozhodující jsou primáty a tituly, nikoli podobné série, protože ty znamenají pramálo, pokud na jejich konci není úspěch. A moji hráči to dobře vědí," připomínal trenér Luis Enrique, že jeho Barcelona je lačná vyhrát všechno, co vyhrát může. Španělskou ligu, Královský pohár a samozřejmě i Ligu mistrů.

„S Atlétikem to budeme mít hrozně těžké, ale náš útočný trojzubec je v dobré formě," netajil, že přes výpadek v El Clásiku na trio Messi, Neymar a Suárez obzvláště spoléhá. Na domácí prostředí pochopitelně také, protože na Camp Nou vyhrála Barcelona v Lize mistrů všech deset letošních zápasů.

Reklama

Související témata: