Hlavní obsah

Ve Philadelphii se hovoří o výměně Čechmánka

PHILADELPHIA

Působení českého brankáře Romana Čechmánka v zámořském klubu Philadelphia Flyers se možná chýlí ke konci. Generální manažer Bob Clarke připustil, že klub je ochoten vyměnit trojnásobného mistra světa a olympijského vítěze z Nagana jinam, i když má ve Filadelfii smlouvu ještě na dvě sezóny.

Foto: ČTK

Objeví se Roman Čechmánek v dresu Philadelphie i v příští sezóně?

Článek

"Mám pocit, že bude těžké Romana přivést zpátky do týmu," citovala agentura AP Clarkova slova na adresu gólmana, který se v pátek vrátil z Filadelfie domů. Poté, co jeho tým vypadl před týdnem s Ottawou v konferenčním semifinále, připustil generální manažer možný Čechmánkův trejd. "Můžeme se pokusit Romana vyměnit, ale nejsem si jistý, jestli bude chtít v NHL ještě hrát," nechal se slyšet Clarke.

Bývalý vsetínský brankář přitom loni v lednu prodloužil kontrakt o tři roky s ročním platem tři miliony dolarů. Zatímco během tří let v zámoří Čechmánek spolehlivě chytal v základní části, v play off už tak jistý nebyl. Poslední dva zápasy s Ottawou mu nevyšly vůbec a fanoušci jej dokonce vypískali.

Čechmánek: fanoušci mě nenávidí

Tento pocit si prožil, když mu v posledním šestém duelu propadla mezi nohama v oslabení dalekonosná střela Mika Fishera a Senators se ujali vedení 2:0. "Slyším, co lidé říkají. Nenávidí mě," řekl Čechmánek po zápase. "Nevím, proč, ale nenávidí celý náš tým," dodal sklesle český brankář.

Fanoušci mu v rozhodujícím play off vyčítají pokles formy. Přitom jeho průměr 1,96 gólu na zápas je po šedesáti letech nejnižší, jakého ve třech sezónách brankář s minimem 150 odehraných zápasů dosáhl. "S Romanem je to zajímavá situace. Byl finalistou na zisk Vezinovy trofeje, dostává minimum branek a má solidní úspěšnost. Ale v play off je nevyrovnaný," upozornil na největší slabinu Clarke.

Esche, ve hře je i Málek

Podle něj se dá i ze samotných Čechmánkových slov rozpoznat, že cítí, že jej fanoušci nemají rádi. "Brankář to má těžké. Když pustí laciný gól, ale vyhraje se, tak to nevadí. Když však udělá chybu a tým prohraje, je první na ráně, na koho se svádí vina," dodal Clarke.

Podle něj bude klub hledat nového brankáře a jako jednička by mohl od nové sezony začít dosavadní Čechmánkův náhradník Robert Esche. Philadelphia navíc vlastní práva na dalšího českého gólmana, slávistu Romana Málka.

Reklama

Související témata: