Hlavní obsah

Viník se nenašel, trest dostal kouč Atlétika Simeone

Madrid

Neprokázala se trenérova přímá vina, přesto pyká. A nemálo. Kouč fotbalistů Atlétika Madrid Diego Simeone bude chybět na lavičce svého týmu při boji o španělský titul. Od disciplinární komise dostal trest zákazu činnosti na tři zápasy za kuriózní vykázání na tribunu v sobotním duelu s Málagou (1:0). Madridský celek má deset dní na odvolání a podle prezidenta klubu Enriqua Cereza tak rozhodně učiní.

Simeone musel kvůli vhozenému míči na tribunu

 
Článek
Fotogalerie

Krátce před poločasovou přestávkou a za bezbrankového stavu, se hráči Málagy řítili do nebezpečného protiútoku. Od střídačky Atlétika v tu chvíli přiletěl na hřiště druhý míč, hlavní rozhodčí ale hru nepřerušil. Následně však vyloučil argentinského trenéra na tribunu. Podle pravidel španělské ligy za dění kolem lavičky nese odpovědnost právě kouč.

"Klub nebyl schopen identifikovat viníka a míč přilétl z oblasti lavičky Atlética," potvrzuje v prohlášení disciplinární komise, proč také sáhla k trestu pro Simeoneho.

"Rozhodčí učinil správné rozhodnutí," připustil Simeone podle BBC. „Míč ale hodil podavač," uvedl též. Podle opakovaných záběrů bylo patrné, že tak mohl učinit právě na pokyn kouče Atlética.

Pětačtyřicetiletý Simeone také musí zaplatit pokutu tři tisíce eur (asi 81 tisíc korun). Na lavičku nesmí v zápasech s Vallecanem, Levante a ve Vigu. Atlético v těchto zápasech bude bojovat o titul, nyní je druhé jen o skóre za Barcelonou.

Reklama

Související témata: