Hlavní obsah

Real Betis - Getafe 2:1Getafe a Vallecano sestupují ze španělské ligy

Madrid
Aktualizováno

Z nejvyšší španělské fotbalové ligy sestupují Rayo Vallecano a Getafe a do druhé nejvyšší soutěže doprovodí Levante. Dva madridské týmy opouštějí nejvyšší soutěž vůbec poprvé v historii. Naopak po výhře 2:0 nad Villarrealem v posledním kole se dokázal udržet Gjión.

Článek

Nejlepší výchozí pozici před závěrečnými zápasy této sezóny La Ligy přitom mělo Getafe, jenže na hřišti Betisu Sevilla neuhrálo ani bod. O výhře domácích rozhodly branky Pezzelly a Castra z penalty. Byl to osmý gól, který v této sezóně Getafe inkasovalo z pokutového kopu, proti žádnému týmu se jich nekopalo víc. Medrán v závěru už pouze snížil na konečných 2:1. Getafe opouští nejvyšší španělskou soutěž po 11 letech.

Gjión se zachránil výhrou 2:0 nad čtvrtým Villarrealem po brankách Jonyho a Álvareze. Nováček soutěže v posledních třech zápasech získal sedm bodů. Domácího trenéra Abelarda bojovnost svěřenců v závěru rozhodujícího zápasu dokonce dohnala k slzám dojetí.

Naopak forma z posledních týdnů stála záchranu Rayo Vallecano. To sice porazilo poslední Levante 3:1, jenže po třech porážkách, které této výhře předcházely, už nemělo vývoj v ligové tabulce ve svých rukou. Vallecano se s La Ligou loučí po pěti letech, což je historicky nejdelší období, kdy v první lize zůstalo.

Španělská fotbalová liga - 38. kolo:
Málaga - Las Palmas 4:1 (45.+1 z pen. a 86. Charles, 26. Čop, 84. Atsu - 31. Willian)
Espaňol Barcelona - Eibar 4:2 (13. a 76. Gerard, 32. a 66. Asensio - 57. Bastón z pen., 90. Enrich)
Betis Sevilla - Getafe 2:1 (56. Pezzella, 73. R. Castro z pen. - 84. Medrán)
Sporting Gijón - Villarreal 2:0 (8. Jony, 79. S. Álvarez)
Vallecano - Levante 3:1 (12. P. Hernández, 23. Jozabed, 73. Miku - 60. Verza).

Reklama

Související témata: