Hlavní obsah

To Zizou je motivací a i pro něho chceme Ligu mistrů vyhrát, prozrazoval Ramos, co požene Bílý balet

Milán/Praha

Zizou je jejich inspirací a motivací zároveň. Pokud by s Realem Zinedine Zidane dnes večer milánské finále Ligy mistrů vyhrál, stal by se teprve sedmým mužem, který něco podobného dokázal jako hráč i jako trenér. „Pro něho to musíme udělat,“ zapřísahal se kapitán Bílého baletu Sergio Ramos před večerní finálovou bitvou s městským rivalem Atlétikem. „Starým nepřítelem,“ neopomněl připomenout Ramos, který se stal před dvěma lety hrdinou lisabonského finále se stejným obsazením.

Foto: Pool Pic / Uefa, Reuters

Fotbalový obránce Realu Madrid Sergio Ramos na tiskové konferenci před večerním finále Ligy mistrů.

Článek

On to byl, kdo vstřelil v nastaveném čase gól, jímž srovnal skóre a poslal zápas do prodloužení, on v něm dirigoval Real, který nakonec vyhrál 4:1, on zvedal jako první nad hlavu stříbrný pohár.

Finále Ligy mistrů Real Madrid - Atlético Madrid se hraje dnes ve 20.45, řídí ho anglický sudí Clattenburg, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž sledujte na www.sport.cz.

„Kdybych měl někdy možnost natočit film, odvíjel by se přesně podle lisabonského scénáře. Bylo by v něm vše, co se před dvěma lety stalo," přiznával Ramos, že jde o nádherné vzpomínky.

Touha po pomstě tlak nevyvolá

Samo sebou pro Real a jeho hráče. „U Atlétika naopak vyvolávají touhu po pomstě, což je nám jasné. A po zápase, který jsme v Lisabonu prožili, se ani nedivím. Vždyť my přivezli na Santiago Bernabéu trofej již podesáté, zatímco náš nepřítel na ni čeká stále marně," uznával třicetiletý obránce.

„Ale ani touha po pomstě, ani vzpomínky na porážku na Estadio da Luz nebudou důvodem, aby Diego Simeone a jeho hráči byli dnes pod větším tlakem, než jindy. Anebo než my... Je jedno, zda hraje finále poprvé nebo už po několikáté, nezáleží na tom, zda už jste ho vyhráli či nikoli. Ten tlak přichází pokaždé. Je důležité ho zvládnout, stejně jako nutné udržet koncentraci od první do poslední minuty. Ale to platí nejen pro Atlético, jemuž se to před dvěma lety nepovedlo," netajil Ramos, že napětí cítí obě mužstva stejné.

Zizou žádá jediné - vyhrát i poslední zápas

„My sice Ligu mistrů vyhráli, ale připadám si, jako by se to nikdy nestalo. Jsme stejně hladoví dokázat to znovu. Pro sebe, pro Zizou. Během pěti uplynulých měsíců jsme toho s ním dokázali spoustu a on teď od nás žádá jediné - vyhrát i tenhle zápas. Pro něj jsme ochotni udělat všechno," potvrzoval kapitán Realu, jak velkou motivací pro celé mužstvo je, aby trenér Zidane zakončil sezónu ziskem velké trofeje.

Aby svedl to, co před ním třeba Cruyff, Ancelotti nebo Guardiola.

Aby Ligu mistrů vyhrál jako hráč i trenér.

„A i kdyby se nám to snad třeba nepovedlo, nemyslím, že by šlo o neúspěch. Byla by to pouze promarněná velká příležitost, neboť jsme pod ním tvrdě pracovali, abychom se dostali až sem. Do finále. Do Milána. Bylo to hodně těžké, proto by trofej představovala odměnu pro nás i pro něho," prozrazoval Ramos, co požene Bílý balet za vítězstvím.

Reklama

Související témata: