Hlavní obsah

Villarreal před startem sezony překvapivě vyměnil trenéra

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Villarrealu krátce před začátkem sezóny bleskově vyměnili trenéra. Necelý den po odchodu kouče Marcelina spolu s celým trenérským štábem byl na jeho místo jmenován jednapadesátiletý Fran Escribá. Villarreal už příští týden čeká čtvrté předkolo Ligy mistrů proti Monaku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Marcelino už fotbalisty španělského Villarrealu nepovede.

Článek

Vedení čtvrtého týmu uplynulé sezóny španělské ligy, které důvody překvapivého ukončení spolupráce neuvedlo, oznámilo Marcelinův odchod ve středu hodinu před půlnocí. Jeho nástupce slíbilo představit ještě během dneška a Escribá nakonec skutečně stihne vést večerní trénink.

Padesátiletý Marcelino, jenž v minulosti vedl například Zaragozu, Santander a FC Sevilla, přišel do Villarrealu v lednu 2013 a hned se s ním dokázal vrátit do nejvyšší soutěže. V následujících třech sezonách skončil tým přezdívaný Žlutá ponorka v tabulce pokaždé do šestého místa.

Escribá zažil nejvíce úspěchů na lavičce Elche, které dovedl ze druhé ligy do nejvyšší soutěže a účast v ní dvakrát po sobě uhájil. Elche však bylo administrativně přeřazeno do druhé ligy kvůli nedoplatkům na daních ve výši zhruba osm miliónů eur. Escribá odešel do Getafe, kde ale skončil předčasně letos v květnu po sérii dvanácti zápasů bez výhry.

Reklama

Související témata: