Hlavní obsah

Real Sociedad - Real Madrid 0:3Bale se rychle trefil. Real začal výhrou, k vyrovnání rekordu mu chybí dvě vítězství

Fotbalisté Realu Madrid začali novou sezónu španělské ligy vítězstvím 3:0 na hřišti San Sebastianu. O výhře rozhodl už po 72 sekundách od úvodního hvizdu Gareth Bale, druhý gól přidal ke konci prvního poločasu Sergio Asensio, v nastavení se pak prosadil opět Bale.

Článek

Real se musel obejít bez zraněných opor Cristiana Ronalda a Karima Benzemy, další člen hvězdného ofenzivního tria Bale však dal na jejich absenci rychle zapomenout. Jeho blesková hlavička po centru Daniho Carvajala byla dokonce nejrychlejší trefou velšského hráče v madridském dresu.

Zápis do statistik zaznamenal i druhý střelec Asensio. Dvacetiletý útočník se po svém debutu za Real v Superpoháru UEFA proti Seville prosadil i v ligové premiéře, když si pět minut před přestávkou naběhl na dlouhý pas za obranu a přehodil vybíhajícího gólmana.

Jednoznačný vývoj zápasu pak ve čtvrté minutě nastavení korunoval svou druhou brankou po sólovém úniku opět Bale. Real si připsal třinácté ligové vítězství v řadě, k vyrovnání klubového rekordu z roku 1961 mu chybí dvě výhry.

Kuriózní vývoj nabídlo utkání Atlética Madrid s hosty z Alavése. Domácí celek v zápase naprosto dominoval, celkem sedmadvacetkrát vystřelil, z toho šestkrát na branku, ale na prolomení obrany soupeře musel čekat až do závěru klání. Ve druhé minutě nastavení byl na hranici vápna stažen k zemi Fernando Torres a jeho spoluhráč Kevin Gameiro nařízený pokutový kop proměnil.

Jenže o tři minuty později se navzdory jednostranným statistikám i průběhu zápasu dočkali gólu i hosté. K odraženému míči se pět metrů před vápnem dostal Manu García a povedenou ranou zařídil pro Alavés bod. Byla to první a jediná střela hostujícího týmu na branku.

Španělská fotbalová liga - 1. kolo:
Gijón - Bilbao 2:1 (50. Čop, 53. Rodríguez - 86. Viguera)
San Sebastian - Real Madrid 0:3 (2. a 90.+4 Bale, 40. Asensio)
Atlético Madrid - Alavés 1:1 (90.+2 Gameiro z pen. - 90.+5 García)

Reklama