Hlavní obsah

Barcelona získala gólmana Ajaxu, Brava pustila do Manchesteru

Aktualizováno

Fotbalová Barcelona získala nizozemského reprezentačního gólmana Jaspera Cillessena. Podepsala s ním smlouvu na pět let a Ajaxu Amsterodam za něj zaplatila 13 miliónů eur (asi 351 miliónů korun). Současně uvolnila chilského brankáře Claudia Brava do Manchesteru City za 18 miliónů eur.

Foto: Albert Gea, Reuters

Claudio Bravo ještě jako brankář Barcelony nedávno pózoval se Superpohárem, který katalánský klub získal v boji se Sevillou.

Článek

Sedmadvacetiletý Cillessen se v Barceloně popere o místo jedničky s Němcem Marcem-Andrem ter Stegenem. V Ajaxu byl poslední tři roky jedničkou a získal i pevnou pozici v nizozemské reprezentaci.

Místo mu v Barceloně uvolnil třiatřicetiletý Bravo, který přišel do katalánského klubu po mistrovství světa 2014. Pomohl jí získat dva ligové tituly a slavil s klubem i loňský triumf v Lize mistrů, v níž ale nechytal. Nyní ho zlákala nabídka Manchesteru City, kam si ho přivedl nový trenér Josep Guardiola.

"Není snadné odcházet z Barcelony po dvou fantastických letech, ale šance pracovat s Pepem Guardiolou se neodmítá," řekl Bravo. "Věřím, že pomohu k zisku mnoha trofejí," dodal.

Příchod Brava bude zřejmě znamenat další brankářský přesun, neboť z Manchesteru City chce odejít anglický reprezentační gólman Joe Hart.

Reklama

Související témata: