Hlavní obsah

Tohle už je moc, rozčílil se Piqué. Kvůli aféře s dresem po MS skončí v reprezentaci

A dost, tohle už nemám zapotřebí, bouchl do stolu obránce Gerard Piqué, který se rozhodl po MS 2018 skončit ve španělské reprezentaci. Devětadvacetiletý fotbalista Barcelony rozhodnutí oznámil po nedělní kvalifikační výhře 2:0 v Albánii, po které byl kritizován, že si ustřihnul rukávy dresu tak, že nebyla vidět španělská trikolora.

Foto: Antonio Bronic, Reuters

Španělský reprezentant Gerard Piqué (vlevo) v kvalifikaci o MS 2018.

Článek

"Už jsem z toho unavený, takže šampionát v Rusku bude mojí poslední akcí s národním týmem. Pak už mě fanoušci, doufám, nechají na pokoji," řekl Piqué, kterému řada španělských příznivců nemůže přijít na jméno kvůli tomu, že podporuje samostatnost Katalánska.

"Zkrátil jsem si rukávy, protože byly moc krátké a vadilo mi to. Zkoušel jsem všechno, ale tohle už je opravdu moc. Aféra s dresem byla poslední kapka," prohlásil mistr světa z roku 2010 a evropský šampion z roku 2012, který neměl s fanoušky problém poprvé.

Loni ho příznivci při přípravném utkání s Kostarikou vypískali kvůli tomu, že si udělal legraci z útočníka Realu Madrid Cristiana Ronalda. "Znechutili mi hraní za reprezentaci. Takže i když mi po mistrovství v Rusku bude jen jednatřicet, tak v národním týmu skončím," prohlásil.

Názor nezměnil ani poté, co se ho zastalo vedení španělského svazu. "Trikolora je pouze u varianty s krátkým rukávem, zatímco Piqué měl dres s dlouhým rukávem. A rukávy si jako mnoho jiných v minulosti zkrátil jen proto, aby se při hraní lépe cítil," uvedlo v prohlášení.

Reklama

Související témata: