Hlavní obsah

Modernizovaný stadión Realu bude mít i zatahovatelnou střechu

Madrid

Fotbalový klub Real Madrid se dohodl s vedením španělské metropole na modernizaci stadiónu Santiago Bernabéu, který bude mít zatahovatelnou střechu a nový design exteriéru. Přestavba za 400 milionů eur (asi 10,8 miliardy korun) začne příští rok a dokončena má být v roce 2020.

Foto: Sport.cz

Takhle má vypadat nový stadión Realu Madrid.

Článek

Španělský klub se už několikrát snažil svůj stadión rekonstruovat, ale předchozí návrhy neprošly kvůli nesouhlasu města a soudním rozhodnutím. Nyní už rada Madridu v čele se starostkou Manuelou Carmenaovou plány Bílého baletu akceptovala.

Pozměněný Santiago Bernabéu bude mít dál kapacitu přes 81 tisíc diváků. Pod střechou kolem celého obvodu stadiónu vyroste moderní fasáda, která zakryje čtyři typické rohové věže. Jedno z parkovišť také bude přetvořeno ve velké veřejné prostranství.

"Můžeme započít proces modernizace a transformace, která přetvoří náš stadión v avantgardní architektonickou ikonu. Tento stadión bude sloužit jako ekonomická i turistická síla a pomůže k vylepšení obrazu našeho města," řekl na tiskové konferenci prezident Realu Florentino Pérez.

Rada města naopak nesouhlasila s původním návrhem madridského klubu, že součástí rekonstruovaného stadiónu bude hotel a obchodní centrum. Santiago Bernabéu si udrží své jméno, ale podle Péreze zřejmě přibude přízvisko po nejmenovaném sponzorovi.

Reklama

Související témata: