Hlavní obsah

Bilbao - R. Sociedad 3:2Bilbao vyhrálo v baskickém derby nad San Sebastianem

Aktualizováno

Fotbalisté Athleticu Bilbao zvítězili v 8. kole španělské ligy v baskickém derby nad San Sebastianem 3:2. Po čtvrt hodině hry se sice prosadil David Zurutuza z jediné střely hostů na branku v prvním poločase, za domácí ale po přestávce skórovali Iker Muniain, Aritz Aduriz a Iňaki Williams. V závěru už jen snížil Iňigo Martínez.

Článek

Bilbao na úspěch proti svému regionálnímu rivalovi čekalo osm utkání, naposledy zvítězilo v sezóně 2011/12. Od té doby čtyřikrát prohrálo a čtyřikrát skončilo měření sil remízou, Athletic navíc jen čtyřikrát dokázal dát branku.

Střelec vítězného gólu Aduriz tak pomohl nejen zastavit neúspěšnou sérii, navíc se pátou brankou v sezoně dotáhl v tabulce střelců na barcelonského Lionela Messiho. Na nejlepší střelce Luise Suáreze (Barcelona) a Antoinea Griezmanna (Atlético Madrid) ztrácí gól.

Už pátou porážku v řadě připravili Gijónu fotbalisté Valencie pod vedením nového kouče Cesara Prandelliho. Na hřišti soupeře šli do vedení v 7. minutě díky zásahu Maria Suáreze. Ještě do poločasu sice domácí vyrovnali po prvním gólu sezony Carlose Castra, ve druhé půli však vítězství Valencie zařídil opět Suárez.

Po bídném vstupu do sezony, kdy byl po čtyřech porážkách odvolán trenér Pako Ayestarán, tak Valencie zažívá výrazné zlepšení. Už pod dočasným koučem Salvadorem Gonzálezem zaznamenala dvě výhry a nyní pod bývalým trenérem italské reprezentace Prandellim uspěla potřetí ze čtyř zápasů.

Villarreal rozdrtil Celtu Vigo

Jednoznačné vítězství 5:0 uhrál Villarreal proti hostům z Celty Vigo, tři branky nastříleli domácí už v prvním poločase. Za výhrou je poslal už v 8. minutě Roberto Soriano svým prvním gólem ve španělské soutěži po přestupu ze Sampdorie. Krátce nato následovala Sorianova branka číslo dvě. Náskok domácích zvýšil do konce poločasu Cédric Bakambu.

Ani přestávka naději Celtě Vigo nepřinesla, hned v úvodu druhého dějství si totiž dal vlastní gól Daniel Wass. V nastavení pak přidal pátý gól Manuel Trigueros, to už Celta dohrávala bez vyloučeného Sergia Gómeze. Hosté tak po třech ligových výhrách v řadě tvrdě narazili. Zato Villarreal bodoval i poosmé za sebou a zůstal stejně jako Atlético a Real neporažen. Právě na madridskou dvojici ztrácí pátý Villarreal dva body.

Španělská fotbalová liga - 8. kolo:
Alavés - Málaga 1:1 (9. Deyverson - 85. Rosales)
Bilbao - San Sebastian 3:2 (51. Muniain, 60. Aduriz, 72. Williams - 16. Zurutuza, 83. Martínez),
Gijón - Valencie 1:2 (41. Castro - 7. a 65. Suárez)
Villarreal - Vigo 5:0 (8. a 12. Soriano, 38. Bakambu, 48. vlastní Wass, 90.+2 Trigueros)

Reklama

Související témata: