Hlavní obsah

Je z jiné planety? Kvůli Messimu by se měly udílet dva Zlaté míče, navrhují ve Španělsku

Sevilla

Další skvostné představení vystřihl v nedělním ligovém souboji v Seville útočník Lionel Messi. Argentinský fotbalový čaroděj nastartoval obrat katalánského klubu, společně s Luisem Suárezem se střelecky podíleli na výhře 2:1 a výkonem uhranul i trenéra poražených Sampaoliho. Ten dokonce prohlásil, že kvůli Messimu by se měly udílet dva Zlaté míče. Jedno ocenění pro nejlepšího hráče světa by dostával forvard Barcelony a o druhý Zlatý míč by se pak ucházeli ostatní hráči.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Lionel Messi (vlevo) a Luis Suárez svými góly pomohli Barceloně otočit zápas proti Seville.

Článek

„Od začátku všechny převyšoval a pokusit se srovnat nesrovnatelné je podle mě chyba. Proto by měly být dva Zlaté míče. Jeden pro Messiho a druhý pro zbytek," uvedl Sampaoli.

„Když se hráč jako on (Messi) soustředí na zápas od první minuty, tak je to pro soupeře velmi těžké. Je prostě světová extratřída, a když dostane prostor, tak nemáte moc možností, jak ho zastavit. Když jemu i jeho spoluhráčům dáte jen trochu prostoru, tak vás potrestají," dodal.

FIFA v posledních šesti letech anketu vyhlašovala spolu s časopisem France Football jako Zlatý míč FIFA. Letos se však ankety znovu osamostatnily. France Football vyhlásí Zlatý míč 13. prosince, FIFA na tradičním ceremoniálu 9. ledna v Curychu. Messi je pochopitelně v obou širších nominacích, stejně jako jeho největší konkurenti Cristiano Ronaldo či Gareth Bale z Realu Madrid. V anketě FIFA mohou volit i fanoušci.

„V prvním poločase jsme měli převahu, ale neproměnili jsme šance. Oni mají Messiho, my ne. Je totiž jako z jiné planety. Poprvé se dotkl míče a hned je z toho gól," uvedl prezident Sevilly Pepe Castro.

„O Messim toho neřeknu moc nového. Pro mě je nejlepší fotbalista všech dob," dodal záložník Vitolo.

Souhlasíte?

Vyhraje letos Lionel Messi anketu Zlatý míč?
Ano
80,8 %
Ne
19,2 %
Celkem hlasovalo 13327 čtenářů.

Reklama

Související témata: